Dubrovačko-neretvanska županija s 10 posto manje turista

Slika 7.7.2009
Turistička odredišta Dubrovačko-neretvanske županije u prvoj polovici ove godine posjetilo je 297,2 tisuće turista, što je 10 posto manje nego u istom razdoblju prošle godine, dok je s 1,16 milijuna noćenja zabilježen pad za 4 posto.

Prema podacima županijske Turističke zajednice, među turistima koji su u prvih šest ovogodišnjih mjeseci posjetili Dubrovačko-neretvansku županiju prevladavali su stranci, bilo ih je 253,4 tisuće ili oko 85 posto od ukupnog broja. Najviše ih je došlo iz Velike Britanije, Francuske i Njemačke.

Domaćih je turista u Dubrovačko-neretvanskoj županiji u prvih šest mjeseci ove godine bilo 43,8 tisuća, a oni su po brojnosti na trećem mjestu u toj županiji.

Većina ukupnih polugodišnjih noćenja u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, više od 70 posto ili 825,4 tisuće ostvarena je u hotelskom smještaju, što je pad za 8 posto u odnosu na prvu polovicu prošle godine.
Kod privatnih iznajmljivača zabilježen je pak porast noćenja za 11 posto s nešto malo više od 222 tisuće noćenja. (Hina)


Pisane vijesti