Dubrovačko-neretvanska županija: 6 posto manje turista

Slika /arhiva/Dubrovnik_by_air.jpg

Dubrovačko-neretvansku županiju u prva je četiri mjeseca ove godine posjetilo 75.500 turista, što je 6 posto manje nego u istom razdoblju prošle godine, a ostvareno je 230,5 tisuća noćenja, što je čak 12 posto manje, rečeno je na danas održanoj osnivačkoj skupštini Županijske turističke zajednice.
 
Kako je istakao direktor Vladimir Bakić na ove rezultate ponajprije je utjecala situacija s vulkanskom prašinom odnosno poremećaji u zračnom prometu jer su do tada brojke bile na razini prošlogodišnjih.
 
Poseban problem kazao je Bakić je veliki pad domaćeg tržišta gdje je bilo čak 21 posto manje turističkih dolazaka domaćih turista nego prošle godine.
 
Na skupštini je također istaknuto kako je Državna komisija za javnu nabavu oborila natječaj za izradu master plana turizma Dubrovačko-neretvanske županije na koju su se prijavila tri kandidata i to Hotelijerski fakultet iz Opatije, Institut za turizam Hrvatske i tvrtka Horwath Colsulting koja je uložila i žalbu na izbor Instituta za turizam Hrvatske.
 
Na današnjoj skupštini za predsjednika županijske turističke zajednice je izabran župan Nikola Dobroslavić, a izabrani su i novi članovi Vijeća županijske turističke zajednice. (Hina)


Pisane vijesti