Dubrovačko-neratvanska županija s rastom turističkih dolazaka i noćenja

Slika /arhiva/Dubrovnik_by_air.jpg

Od početka godine do kraja kolovoza u turističkim odredištima na području Dubrovačko-neretvanske županije registrirano je 895.514 dolazaka i 4.525.202 noćenja, što je porast u dolascima od osam posto, a u noćenjima 10 posto, podaci su županijske Turističke zajednice.

Strani su turisti u Dubrovačko-neretvanskoj županija ostvarili 11 posto više noćenja nego u osam mjeseci lani, a najviše su noćenja ostvarili gosti Velike Britanije, Njemačke, Francuske i Poljske. Po broju noćenja slijede potom domaći turisti, a i oni su u osam mjeseci u najjužnijoj hrvatskoj županiji zabilježili porast noćenja i to za tri posto.

Od početka godine u hotelskom smještaju ostvareno je više od 2,4 milijuna noćenja, što je porast od osam posto, kućanstva sa 1,5 milijuna noćenja bilježe rast za 15 posto, a kampovi za 11 posto, na oko 326,5 tisuća noćenja.

U kolovozu je u turističkim odredištima Dubrovačko-neretvanske županije boravilo 266.036 turista, a ostvarili su gotovo 1,6 milijuna noćenja, što je porast u dolascima za tri posto, a u noćenjima za šest posto u odnosu na prošlogodišnji kolovoz, podaci su Turističke zajednice županije. (Hina)Pisane vijesti