Državni tajnik Matušić susreo se s predsjednicom Malte Marie Louise Coleiro Preca na 6. Mediteranskom turističkom forumu

Slika /AA_2018_b-fotke/vijesti/190215_malta2.jpg

Državni tajnik Matušić sudjelovao je na 6. Mediteranskom turističkom forumu koji se održava na Malti. Tom prilikom susreo se s predsjednicom Malte Mariom Louise Coleiro Preca, ujedno i posebnom ambasadoricom Ujedinjenih naroda za održivi turizam. Osim toga, sudjelovao je i  na panelu 'Tourism leaders forum: sustaining & coping with tourism growth', namijenjenom razgovoru o temama vezanim uz intenzivni rast turističkog prometa i pitanje održivosti.

Državni tajnik Matušić naglasio je kako je održivost ključan čimbenik u razvoju destinacija, dugoročnom planiranju i strategijama te potrebama usklađenosti s lokalnim razvojem cjelokupne infrastrukture i gospodarstva. 

Šesti Mediteranski turistički forum u organizaciji Mediteranske turističke zaklade (MTF), članice UNWTO-a i Mediteranske unije, okupio je više od tisuću sudionika iz ukupno 36 zemalja s ciljem rasprave o načinima promicanja održivog turizma.

U ovogodišnje izdanje Mediteranskog foruma bili su uključeni, osim predsjednice Malte Coleiro Preca i malteški premijer Joseph Muscat, ministar turizma Konrad Mizzi te ministri turizma Grčke i Jamajke, Elena Kountoura i Edmund Bartlet.

Pisane vijesti