Državni tajnik Matušić primio brazilskog kandidata za glavnog tajnika UNWTO-a

Državni tajnik u Ministarstvu turizma Frano Matušić, razgovarao je danas s Marciom Favillom, brazilskim kandidatom za novog glavnog tajnika Svjetske turističke organizacije (UNWTO) i dosadašnjim izvršnim direktorom UNWTO-a u drugom mandatu. Direktor Favilla je, zahvalivši na prilici da predstavi svoju viziju daljnjeg razvoja te organizacije, naglasio potrebu nastavka rada na do sada prepoznatim i uspješnim aktivnostima UNWTO-a te jačanju globalne važnosti turizma i njezine prepoznatljivosti kao središnje svjetske organizacije na raspolaganju kako vladama, tako i javnom i privatnom sektoru svih turističkih zemalja.

Istaknuo je spremnost za jačanje suradnje između šest regionalnih komisija koje djeluju unutar UNWTO-a te spremnost i želju za većim uključivanjem ICT sektora u turizam i rad UNWTO-a u tom smjeru, kao jednom od poluga razvoja modernog turizma, a ujedno sredstvu za lakše otvaranje radnih mjesta za kvalificiranu radnu snagu. Također, važan aspekt budućeg rada bit će onaj usmjeren na globalnu sigurnost i zaštitu turista.

Državni tajnik Matušić zahvalio je na prezentaciji i naglasio da odluka o podršci određenom kandidatu može uslijediti tek nakon što dobijemo informacije o svim kandidatima.

Procedura prijava i objave o prihvatljivim kandidaturama završena je 11. ožujka ove godine, a glasanje o prijedlogu kandidata za budućeg glavnog tajnika UNWTO-a održat će se u svibnju na 105. sjednici Izvršnoga Vijeća UNWTO-a. Prijedlog za odabir kandidata Izvršno će vijeće uputiti Glavnoj skupštini UNWTO-a, koja će se održati početkom rujna u Chengduu u Kini. (www.mint.hr)

Pisane vijesti