Drugi Backyard Art Festival, do 17. srpnja

Slika /arhiva/Backyard_II.jpg

Donji Miholjac i ove godine sredinom srpnja (15.-17.) postaje slavonska meka glazbe i umjetnosti. Riječ je o Backyard Art Festivalu koji je prošle godine posjetilo gotovo 2000 ljudi. Donji Miholjac je tako postao nezaobilaznim odredištem svih ljubitelja festivala. Prošle se godine Backyard Art Festivalu pridružilo 54 volontera iz 14 europskih zemalja i 107 izvođača iz raznih područja umjetnosti na jedinstvenoj lokaciji perivoja Prandau-Mailáth. Taj prekrasan perivoj pun zelenila i hlada, blizina centra, bazena u Harkányu te kupališta Nova Drava samo su neke od prednosti ovoga festivala koji promovira razne glazbene žanrove, sport i umjetnost.

Glavni ciljevi festivala su revitalizacija mjesta i zajednice putem društvenog djelovanja, kulturno unapređenje, turistička promocija i “brendiranje” grada Donjeg Miholjca i Osječko-baranjske županije, unapređivanje turističke ponude, doprinos kulturnoj decentralizaciji zemlje, okupljanje različitih generacija, poticanje mladih i talentiranih ljudi, podizanje ekološke svijesti te međunarodna suradnja.

Cijeli je festival u znaku ekološke osviještenosti, a čijem se podizanju pridonosi putem radionica, ali i kroz vlastiti primjer. Festival je podijeljen u glavne i sporedne zone na različitim lokacijama u gradu, u cilju kvalitetne koordinacije posjetitelja. U vremenima kada populacija vapi za društvenim i kulturnim događanjima, Backyard Art Festival u Donjem Miholjcu bit će pokazatelj da i manja mjesta imaju mnogo toga za ponuditi.

Backyard Art Festival (u prijevodu vrt, zadnje dvorište) osmišljen je kao manifestacija koja kroz svoj program obuhvaća područja kulture, glazbe i sportskih aktivnosti.



Najave