Dodijeljene godišnje nagrade Poslovno turističke burze PUT

Slika /arhiva/10-burza-put-ml.jpg

U okviru 12.turističke burze PUT, koja se, pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma, održava od 23. do 25. studenoga u Malom Lošinju, danas su na prigodnoj svečanosti uručene tradicionalne godišnje nagrade Simply the Best za 2010. godinušto ih zajednički dodjeljuju Udruga hrvatskih putničkih agencija i magazin Way to Croatia.
 
Dobitnici prestižnih nagrada su:
  • u kategoriji turističko odredište jadranskog otočja – grad Rab,
  • u kategoriji resort/hotel za obiteljsko ljetovanje – Turističko naselje Solaris Šibenik,
  • u kategoriji mali gradski hotel jadranskog otočja – hotel Arbiana, Rab,
  • u kategoriji mali gradski hotel jadranske obale – hotel Park Split,
  • u kategoriji povijesno-kulturna atrakcija kontinentalne Hrvatske – Renesansni festival Koprivnica,
  • u kategoriji povijesno-kulturna atrakcija jadranske Hrvatske – Krčki sajam, Krk.
Na ovom najvećem hrvatskom poslovnom okupljanju turističkih djelatnika sudjeluje 165 predstavnika iz 103 tvrtke iz sustava agencijskog poslovanja, hotelsko-ugostiteljskog gospodarstva i  turističkih organizacija iz Hrvatske, Slovenije, Slovačke, Mađarske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Makedonije.

Posljednji dan održavanja burze predviđen je za primjere iz agencijskog poslovanja i stručni skup naslovljen „Destinacijski menadžment – najbolji primjeri iz prakse“, na kojemu će biti predstavljen novi promotivni materijal Lošinja, baština Nina, ovogodišnjeg predstavnika Hrvatske kao europske destinacije izvrsnosti (EDEN), te Učka kao turistički proizvod i TZ Varaždin s manifestacijom 'Špancirfest'.

Burza je namijenjena poslovnim posjetiteljima s ciljem predstavljanja novosti u ponudi turističkih odredišta, hotelskih kuća i putničkih agencija pripremljenih za sljedeću turističku godinu.

Pisane vijesti