Dobri rezultati na turističkom području Daruvar - Papuk

Slika /arhiva/Daruvar logo_PLAVI_web.jpg

Turističko područje Daruvar - Papuk je tijekom deset mjeseci 2014. godine ostvarilo komercijalni turistički promet od 7897 dolazaka i 20.387 noćenja turista, što predstavlja poraste u odnosu na isto razdoblje 2013. godine od 19,2 posto u dolascima i 16,4 posto u noćenjima turista. Intenziviranje turističkog prometa u daruvarskom kraju rezultat je sve veće atraktivnosti Daruvara kao poželjne destinacije za zdravstvene programe, sportske pripreme, aktivnosti u prirodi, događaje i kratke odmore.

Daruvarske toplice su ostvarile za čak 23,3 posto više noćenja, dok su svi ostali smještajni objekti ostvarili za 3,8 posto više noćenja. Međutim, pored prometa komercijalnih gostiju Daruvarske toplice ostvaruju znatno veći promet od strane zdravstvenih gostiju koji dolaze u Daruvar preko programa Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, a za koje se ne plaća boravišna pristojba.

Domaće tržište je u prvoj polovici ove godine proizvelo poraste od 17,4 posto u noćenjima turista, dok je strano tržište ostvarilo za čak 24,5 posto više noćenja, pri čemu su najveći nominalni porasti noćenja zasada ostvareni iz Hrvatske, Njemačke, Srbije, Crne Gore, Italije, Ujedinjenog Kraljevstva, Francuske i Švedske.

Broj noćenja tijekom prvih deset mjeseci 2014. godine (20.387) je za 16,4 posto veći nego u istom razdoblju lani (17.511), a za 32,0 posto veći nego u istom razdoblju 2012. godine (15.439).

Detaljni podaci mogu se vidjeti na web stranici Turističke zajednice Daruvar - Papuk.



Pisane vijesti