Dobar početak posezone na Makarskoj rivijeri

Slika 2.9.2009
Hotelski i drugi oblici smještaja u prvom tjednu posezone na Makarskoj rivijeri sporije se prazne nego lani i po podacima županijske Turističke zajednice i turističkih ureda s makarskog područja, u ljetovalištima od Brela do gradačke općine boravi 25.324 gosta, što je šest posto više nego u isto vrijeme prošle godine.

Po tim podacima, na Makarskoj su rivijeri trenutačno 23.844 strana turista, što je četiri posto više nego u početku lanjskog rujna, a domaćih je čak 16 posto više nego prošle godine.

Hotelijeri na Makarskoj rivijeri, koji inače ugošćuju više od 10.000 gostiju i od početka rujna uvode međusezonske cijene usluga, zadovoljni su popunjenošću, a s obzirom na booking i rezervacije najavljuju također dobro rujansko poslovanje.

Ujedno su pojedine hotelske kuće agencijama uputile "stop-booking" za rujan, a pojedinačnim gostima preporučuju rezervaciju smještaja.

Privatni smještaj također je dobro popunjen do polovice rujna, doznaje se od Davora Glavine, predsjednika Turističke zajednice Makarske rivijere. Kolovoz je, dodaje, bio turističko iznenađenje koje će dijelom poništiti dosadašnje podbačaje, a rujan će biti bolji od lipnja. (Hina) 


Pisane vijesti