Bajs u Bjelovaru o 9. Sajmu kontinentalnog turizma KON-TUR

Slika /arhiva/090408-hlsd1.jpg

Hrvatski je turizam dosad imao pad od 4,5 posto u noćenjima i 4,9 posto u dolascima, a čekaju se rezultati za kolovoz koji će vjerojatno smanjiti te minuse, izjavio je danas u Bjelovaru ministar turizma Damir Bajs. Po turističkim rezultatima, Hrvatska je bitno bolja od konkurencije, ustvrdio je ministar Bajs, koji je u Bjelovaru s lokalnim čelnicima i čelnicima Bjelovarskog sajma razgovarao o pripremama za organizaciju 9. sajma kontinentalnog turizma KON-TUR-a, koji će se održati u sklopu 17. jesenskoga međunarodnog bjelovarskog sajma u Gudovcu od 11. do 13. rujna.

Hrvatski je turizam dosad imao pad od 4,5 posto u noćenjima i 4,9 posto u dolascima, a čekaju se rezultati za kolovoz koji će vjerojatno smanjiti te minuse, izjavio je danas u Bjelovaru ministar turizma Damir Bajs.

Po turističkim rezultatima, Hrvatska je bitno bolja od konkurencije, ustvrdio je ministar Bajs, koji je u Bjelovaru s lokalnim čelnicima i čelnicima Bjelovarskog sajma razgovarao o pripremama za organizaciju 9. sajma kontinentalnog turizma KON-TUR-a, koji će se održati u sklopu 17. jesenskoga međunarodnog bjelovarskog sajma u Gudovcu od 11. do 13. rujna.

Na upit novinara o slovačkim turistima čiji je prijevoznik - niskobudžetna zračna tvrtka "SkyEurope" bankrotirala ministar Bajs je odgovorio kako je Ministarstvo turizma aktivno te da je u kontaktu sa zračnim lukama i Ministarstvom prometa, od kojih je zatražilo da ga obavijeste ima li potrebe da se putem županijskih turističkih zajednica tim turistima pomogne.
Ministar Bajs i direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Niko Bulić obišli su i sajamski prostor u Gudovcu i razgovarali o pripremama za KON-TUR.

Na tom će se sajmu ove godine predstaviti 30-ak županijskih i gradskih turističkih zajednica, naglasak će biti na promidžbi turističkog odredišta, to jest mjesta i proizvoda, a Bjelovarsko-bilogorska županija predstavit će svoja tri kontinentalna turistička odredišta: Bilogoru, Papuk i Moslavinu.

Želimo jači kontinentalni turizam, koji i dalje ima udio oko pet posto, rekao je ministar Bajs.

Istaknuo je kako njegovo ministarstvo potiče turističke agencije s 20 tisuća kuna za osmišljavanje programa u kontinentalnom turizmu, a razvoj kontinentalnog turizma potiče i s 14 programa, od čega je 10 novih.

"Broj zainteresiran za ulaganja u taj dio turizma u nekim segmentima gotovo je udvostručen", rekao je.
Direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Niko Bulić ističe kako ima realnih izgleda za razvoj kontinentalnog turizma, no, dodaje, ništa se neće dogoditi preko noći. (Hina)


Pisane vijesti