Direktor UNWTO za pridružene članice Javier Blanco u posjetu Zagrebu i Malom Lošinju

Slika /arhiva/unwto-logow.jpg
Direktor Svjetske turističke organizacije (UNWTO) za pridružene članice Javier Blanco, od ponedjeljka 7. do srijede 9. svibnja, boravit će u Hrvatskoj, te se susresti s ministrom turizma Veljkom Ostojićem, pri čemu će razgovarati o mogućnostima razvoja hrvatskog turizma i strategiji razvoja Hrvatske kao zemlje prirodnih ljepota, očuvane kulturne baštine, ali i brojnih daljnjih mogućnosti za turistički razvoj.
 
Po dolasku u Zagreb, u ponedjeljak, 7. svibnja, Javier Blanco će se sastati s ministrom turizma, nakon čega će se susresti i s Lejlom Krešić Jurić, direktoricom Sektora za turizam Hrvatske gospodarske komore.
 
U utorak 8. svibnja Javier Blanco odlazi u Mali Lošinj, gdje će se susresti s gradonačelnikom Garijem Cappellijem, predstavnicima gradskih vlasti i Turističke zajednice Malog Lošinja, te Instituta za turizam, kao i s lošinjskim gospodarstvenicima.
 
Svjetska turistička organizacija (UNWTO) specijalizirana je agencija Ujedinjenih naroda za promociju odgovornog, održivog i općenito prihvatljivog turizma. U članstvu UNWTO-a je 155 zemalja, 7 teritorija i više od 400 pridruženih članova, predstavnika privatnog sektora, obrazovnih institucija, turističkih udruženja i lokalnih turističkih predstavnika.
 
Dolazak direktora za pridružene članice u Hrvatsku u predsezoni svjedoči o povjerenju koje Hrvatska uživa kao jedno od top europskih odredišta za odmor.

 



Najave