Digitalne panorame Lošinja

Slika /arhiva/mlosinj-logotip.jpg

Turistička zajednica Grada Malog Lošinja predstavila je na svojim web stranicama interaktivne digitalne panorame Lošinja, projekt realiziran s tvrtkom SED panorama d.o.o. iz Zagreba, kojoj je to prvi korak u projektu kreiranja „Digitalne panorame Hrvatske“. Projekt su podržali Ministarstvo turizma i Hrvatska turistička zajednica.

Lošinj je kroz ovaj pilot projekt postao prva destinacija u Hrvatskoj koja će svojim gostima ponuditi najsuvremeniji alat za istraživanje destinacije.

Digitalne panorame interaktivna su „platna“ nastala spajanjem niza fotografija na kojem su označene „točke od interesa“. Spajanje niza fotografija omogućava pregled većeg područja iz daljine, a izuzetno visoka rezolucija fotografija omogućava zumiranje i prikaz odabranog objekta do vrlo visoke razine detalja.

Cilj integriranja digitalnih panorama u stranice TZ Malog Lošinja jest pružiti gostima što vjerniji prikaz destinacije, te što precizniju sliku o ponudi destinacije i objektima koji ih zanimaju.

Panorame su snimljene tijekom rujna 2010. godine, na području cijelog otočja, te su za sada postavljene panorame grada Malog Lošinja, Velog Lošinja, Nerezina, Sv. Jakova, Osora, otoka Ilovika i Suska, a u pripremi su panorame ostalih manjih otočnih mjesta.

Označeno je već više od 150 različitih točaka, a i dalje je u tijeku prikupljanje koordinata i označavanje smještajnih objekata.

Pisane vijesti