DHT: Dodijeljene turističke nagrade za 10 najboljih

Slika /arhiva/5dht2_IGP3467.JPG

U sklopu tradicionalne turističke manifestacije Dani hrvatskog turizma, večeras su dodijeljene turističke nagrade za najbolje od najboljih u turizmu, i to u sljedećim kategorijama : Kulturna turistička atrakcija godine, Turistički događaj godine, Inovacija u turizmu godine, Restoran godine, Turistička agencija godine, Marina godine, Kamp godine, Hotel godine, Osoba godine – nagrada „Anton Štifanić“ za životno djelo, Turistička destinacija godine. Tako je podijeljeno 10 nagrada koje su uručili ministar turizma Gari Cappelli, direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Ratomir Ivičić te potpredsjednik Hrvatske gospodarske komore Josip Zaher. 

U sklopu tradicionalne turističke manifestacije Dani hrvatskog turizma, večeras su dodijeljene turističke nagrade za najbolje od najboljih u turizmu, i to u sljedećim kategorijama: Kulturna turistička atrakcija godine, Turistički događaj godine, Inovacija u turizmu godine, Restoran godine, Turistička agencija godine, Marina godine, Kamp godine, Hotel godine, Osoba godine – nagrada „Anton Štifanić“ za životno djelo, Turistička destinacija godine.

Tako je podijeljeno 10 nagrada koje su uručili ministar turizma Gari Cappelli, direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Ratomir Ivičić te potpredsjednik Hrvatske gospodarske komore Josip Zaher. 

Prilikom svečane dodjele nagrada ministar turizma Gari Cappelli naglasio je važnost suradnje među dionicama u turizmu kao jednog od ključnih faktora razvoja turizma i odličnih turističkih rezultata u ovoj godini. „Hrvatski turizam iz godine u godinu ostvaruje sve bolje rezultate i u tom smjeru se želimo nastaviti razvijati i obarati rekorde. Turizam ima važnu ulogu za ukupno gospodarstvo Hrvatske i zato je iznimno važno da se nastavimo razvijati te time pružimo primjer i damo poticaj i drugim sektorima u Hrvatskoj. Stoga ovim putem čestitam svim nagrađenima, nominiranima, ali i svim djelatnicima u hrvatskom turizmu, jer su oni ti koji turizam čine ustinu konkurentnim i koji svojom kreativnošću i radom Hrvatsku čine atraktivnom i jednom od najpoželjnijih svjetskih turističkih destinacija“ istaknuo je ministar Cappelli.

Čestitke nagrađenima je uputio i direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Ratomir Ivičić. "Prije svega, svim nominiranim i nagrađenim upućujem iskrene čestitke, kako na dobivenim priznanjima, tako i na danom doprinosu ovim odličnim rezultatima na koje smo svi ponosni. Također, želim naglasiti kako je turizam vrlo specifičan sektor na kojeg utjecaj ima cjelokupna zajednica, pa moje čestitke zapravo idu prema svim turističkim djelatnicima. Ova sezona je bila vrlo uspješna, a ostvareni rezultati pred nas stavljaju nove izazove jer naš je cilj nastaviti s trendovima rasta i u narednim godinama ", poručio je Ivičić.

Dodjelu turističkih nagrada koje dodjeljuje Hrvatska gospodarska komora najavio je potpredsjednik HGK za turizam, trgovinu i financije Josip Zaher. „Moramo početi snažnije „izvoziti“ vlastite proizvode hrvatskom turizmu, jer sa svojih osam milijardi eura prihoda, upravo je turizam naš najbolji izvoznik“ poručio je potpredsjednik HGK za turizam, trgovinu i financije HGK Josip Zaher dodavši kako su dobitnici nagrade „Turistički cvijet“ najbolji pokazatelj  da hrvatski turizam ide u pravom smjeru. Osvrnuo se i na glavne probleme turizma – produljenje sezone i smanjenje PDV-a istaknuvši da je HGK krenula u izradu studije o utjecaju PDV-a na poslovanje hotela i kampova. „Ta će studija zasigurno biti vjerodostojan i dovoljan argument da ga kreatori politika uvaže“, poručuje Zaher.

Ovom dodjelom nagrada su zaključeni Dani hrvatskog turizma u Bolu na otoku Braču, a na manifestaciji je sudjelovalo oko tisuću sudionika iz hrvatskog turističkog sektora.

Top 10 hrvatskog turizma:

  1. Šampion hrvatskog turizma: GRAD DUBROVNIK
  2. Hrvatska turistička nagrada za životno djelo:  Selimir Ognjenović
  3. Turistički događaj godine: ADVENT U ZAGREBU
  4. Kulturna atrakcija godine: TVRĐAVA BARONE, ŠIBENIK
  5. Iinovacija godine: PROJEKT APOKSIOMEN NA OTOKU VITALNOSTI
  6. Hotel godine: VILLA DUBROVNIK, DUBROVNIK
  7. Kamp godine: NATURISTIČKI KAMP VALALTA, ROVINJ
  8. Restoran godine: RESTORAN BEVANDA, OPATIJA
  9. Marina godine: MARINA FRAPA, ROGOZNICA
  10. DMK putnička agencija godine: KATARINA LINE, OPATIJA


Pisane vijesti