DHT: Okrugli stol „Kako do konkurentnog i održivog modela upravljanja hrvatskim turizmom“

Slika /arhiva/161027_os_upravljanje1.jpg

Na trećem okruglom stolu održanom na Danima hrvatskog turizma (DHT) pod nazivom „Kako do konkurentnog i održivog modela upravljanja hrvatskim turizmom“, raspravljalo se o kontroverznoj temi – koliko nam je važno Ministarstvo turizma, treba li ga ukinuti ili mu ojačati ovlasti? Okrugli je stol okupio Seana Lisjaka, predsjednika Udruženja marina pri HGK, Marcela Medaka, predsjednika Zajednice zdravstvenog turizma pri HGK, Nevena Ivandića iz Instituta za turizam, Ivicu Sabljića, direktor hotela Valamar Lacroma Dubrovnik, Miroslava Dragičevića iz Horwath consultinga te Roberta Pendea, pomoćnika ministra turizma.

Sudionici su panel započeli razgovarajući o ulozi te uopće potrebi institucije Ministarstva turizma, pri čemu ističući Strategiju razvoja hrvatskog turizma iz 2013. godine kao precizan metodološki okvir definiranih strateških ciljeva i smjernica. 

Sudionici su istaknuli kako je Ministarstvo turizma itekako potrebno te koliko je važna uloga upravo Ministarstva turizma kao koordinatora u suradnji privatnog sektora, drugih resora i ostalih dionika u kreiranju turističke politike i razvoja turističkih proizvoda. Pri tome su posebno istaknuti zdrastveni turizam i nautika kao jedni od najpotencijalnijih turističkih proizvoda s visokom tendencijom rasta u svijetu.

U nastavku dana dodijelit će se nagrade za 10 najboljih u turizmu, i to u sljedećim kategorijama : Kulturna turistička atrakcija godine, Turistički događaj godine, Inovacija u turizmu godine, Restoran godine, Turistička agencija godine, Marina godine, Kamp godine, Hotel godine, Osoba godine – nagrada „Anton Štifanić“ za životno djelo, Turistička destinacija godine.



Pisane vijesti