Dani Ivanić-Grada

Slika /arhiva/ivanic-grad_dan_g.jpg

Davne 1871. godine, 8. lipnja, car Franjo Josip I. odlučio je da se trgovištu Ivanić podijeli naslov grada te od tada Tvrđa Ivanić (Festung Ivanich) mijenja naziv u današnji Ivanić-Grad. Stoga je taj datum određen kao dan obilježavanja grada, što se zadržalo u tradiciji sve do danas. Kako bismo i ove godine obilježili Dan Ivanić-Grada, tijekom mjeseca lipnja, organizirano je šezdesetak manifestacija i događanja, a najveselije će biti od 6. do 8. lipnja.

Uvod u slavlje započinje u petak, 6. lipnja, svečanom sjednicom Gradskog vijeća, a navečer 18. Izložbom vina udruge vinogradara i vinara Brenta.

U subotu, 7. lipnja, očekuje nas 10. Obrtnički sajam - tradicija, gastronomija i turizam u centru grada. U sklopu sajma je i Izložba cvijeća udruge “Perunika”. Na Izletištu Petek organizirana su brojna događanja za obitelji i mlade te Dan otvorenih vrata vinoteke Izletišta Petek. Tu su i zabavni, plesni i pjevački nastupi, izložbe i promocije udruga, škola, KUD-ova te niz drugih događanja (izložba modela aviona, staromodnih vozila, natjecanje u trapu, „Muzej živih lutaka“).

U poslijepodnevnim je satima 10. Smotra folklora Otoka Ivanića, a u večernjim 6. Žabarski karneval, povorka ulicama grada i predstavljanje grupa na pozornici na Trgu Vladimira Nazora, poslije kojeg slijedi koncert grupe Hladno pivo i zabava.

U nedjelju 8. lipnja, održat će se Biciklijada „Turističkim putovima - Biciklom do zdravlja“, Dan udruga - predstavljanje rada ivanićgradskih udruga, Sajam eko hrane, Ulična košarka, Dan otvorenih vrata OPG-a Sever.

www.tzig.hr/



Najave