Dani hrvatskog turizma 2009. počinju sutra u Bolu na Braču

Slika /arhiva/09-DHT-bol.jpg
Tradicionalno okupljanje turističkih djelatnika "Dani hrvatskog turizma 2009" održat će se u Bolu na Braču od 21. do 23. listopada tijekom kojih će se razmotriti aktualna turistička problematika uključujući analizu protekle te prve najave očekivanja od iduće turističke sezone te dodijeliti godišnje turističke nagrade.

U organizaciji Ministarstva turizma te u suorganizaciji Hrvatske turističke zajednice (HTZ), Hrvatske gospodarske komore (HGK) i Hrvatske radio televizije (HRT) na Danima se ove godine očekuje gotovo dvije tisuće sudionika.

Osim o rezultatima protekle sezone velika pažnja na 27 stručnih radionica, foruma, okruglih stolova i drugih skupova posvetit će se i raspravi i dogovorima za pripremu iduće turističke godine.

Osim tih mjera na Danima hrvatskog turizma u Bolu će se prvi put raspraviti i osnovni, polazni elementi izrade Strategije razvoja hrvatskog turizma, kao i prijedloge za bolji plasman domaćih certificiranih poljoprivrednih eko proizvoda kroz turizam.

Dani hrvatskog turizma počinju u srijedu, 21. listopada, susretom ministra turizma Damira Bajsa s predstavnicima međunarodnih udruženja, a završit će u petak dodjelom godišnjih turističkih nagrada HTZ-ovih Plavih i Zelenih cvjetova te za Djelatnike godine u turizmu, kao i HRT-HGK-ovih Turističkih cvjetova-kvaliteta za Hrvatsku.

Među brojnim skupovima su tradicionalni hotelijerski forum (u četvrtak, 22. listopada) te susreti turističkih djelatnika s predstavnicima hrvatske Vlade (završnog, trećeg dana, u petak, 23. listopada).


Pisane vijesti