Četvrta 'Štruklijada' Krapinsko-zagorske županije

Slika /arhiva/kkz-logo-p.jpg

Pozivamo Vas na 4. Štruklijadu, jedinstvenu manifestaciju Krapinsko-zagorske županije u pripremanju štrukli - zaštićenog nematerijalnog kulturnog dobra, kao što je zaštićena i sama manifestacija, koja će se ove godine održati u nedjelju, 22. travnja u 15.30 sati na sportskom igralištu u Gornjoj Stubici. 

Za titulu nabolje štrukle Zagorja nadmetat će se 26 zagorskih restorana, agroturizama, hotela, toplica i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, a natjecanju će prethoditi kulinarski show u kojem će kuhare Terme Jezerčica, prošlogodišnje pobjednike na dvoboj u pripremi štrukli izazvati amaterke u kulinarstvu, zaposlenice Upravnog odbora za poljoprivredu Krapinsko-zagorske županije.

Posjetitelji će imati priliku kupiti štrukle po simboličnoj cijeni, a sav prihod će biti doniran društvu „Naša djeca“ iz Donje Stubice kao pomoć za odlazak na ljetovanja one djece čiji su roditelji slabije imovinske moći. 

Glavni organizator Štruklijade 2012 je Zagorska razvojna agencija, manifestaciju podupiru i sufinanciraju Krapinsko-zagorska županija, Hrvatska gospodarska komora - Županijska komora Krapina, Obrtnička komora Krapinsko–zagorske županije i Srednja škola Zabok, a kao partner i suorganizator uključila se i općina Gornja Stubica.

Štruklijada je manifestacija Krapinsko-zagorske županije, koja se održava već četiri godine s ciljem promocije i zaštite tradicionalnog zagorskog jela - zagorskih štrukli. Ministarstvo kulture Republike Hrvatske dodijelilo je tradicionalnim domaćim štruklima status nematerijalnog kulturnog dobra i upisani su u Registar zaštićenih kulturnih dobara Hrvatske. Krapinsko-zagorska županija radi i dalje na dobivanju jamstvenog žiga Zagorskih štrukli, te u konačnici zaštiti geografskog porijekla.



Najave