Čestitka ministrice Nikoline Brnjac

Slika /AAA_2020_MINTIS/fotke/201224_cestitka.jpg

Ova godina bila je izazovna u svakome pogledu, posebice za sportski i turistički sektor, stoga želim svima prije svega zahvaliti na suradnji, trudu i pozitivnom pristupu. U ovom trenutku, dok se i dalje borimo s izazovima COVIDa-19, prioritet nam je daljnja provedba mjera usmjerenih na zaštitu radnih mjesta i osiguranja likvidnosti.

Postavili smo jasan cilj – zaštititi i ojačati turistički i sportski sektor kako bi se očuvala konkurentnost u novonastalim okolnostima te učiniti sve kako bi se ti sektori što uspješnije prilagodili novim uvjetima funkcioniranja.

Unatoč pandemiji, možemo biti zadovoljni ostvarenim turističkim rezultatima u 2020. godini. Brojke od 54 milijuna noćenja dokaz su da se sektor turizma brzo i kvalitetno prilagodio novonastalim okolnostima. Ostvareni turistički rezultati zasigurno ne bi bili iznad očekivanja da Hrvatska nije prepoznata kao sigurna destinacija.

Kada se radi o sportu, zadovoljna sam što smo i u ovoj godini uspjeli realizirati sve planirane programe i projekte krovnih sportskih udruženja čime smo osigurali realizaciju aktivnosti vrhunskih sportaša i reprezentacija te aktivnosti školskog i akademskog sporta u skladu s epidemiološkim mjerama.

Vjerujemo kako ćemo iz ove 2020. izaći jači i da će nam godina pred nama donijeti povratak u normalno funkcioniranje cijelog turističkog sektora ali i sustava sporta te da ćemo se veseliti svim natjecanjima koja nas očekuju - Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama u Tokiju, Europskom nogometnom prvenstvu, Svjetskom rukometnom prvenstvu i još nizu drugih.

Želim vam blagoslovljen Božić, a u novoj 2021. puno zdravlja, sportskih aktivnosti i putovanja. 

Nikolina Brnjac, ministrica turizma i sporta

Pisane vijesti