"Cesta plave ribe"

Slika /arhiva/w-cesta_plave_ribe.jpg

Od 23. do 30. svibnja 2014. održavat će se tjedan plave ribe, a čitava će Rivijera mirisati po vrhunskim i slasnim ribljim specijalitetima. Plavi se tjedan vezuje uz projekt "Cesta plave ribe", koji je započela Turistička zajednica Crikvenice u lipnju prošle godine.

Svečano otvorenje "Ceste plave ribe" održat će se u petak, 23. svibnja 2014. u 18 sati na Trgu Stjepana Radića, u centru Crikvenice.

Posjetitelje očekuju zanimljive radionice (izrada tradicionalnog jela - "crkveniške rupice", soljenje i filetiranje ribe, prezentacija ribolovnih alata) i zabavni program uz glazbeni sastav "Klamaruša". Na velikom gastro stolu će svoje mjesto pronaći riblji specijaliteti s "Ceste plave ribe", poput ribljih okruglica u pikantnom umaku od rajčice, lazanja od plave ribe, fishburgera te neizostavnih crkveniških rupica. Prodajom jela sakuplja se novac za izdavanje knjige recepata od plave ribe, koju priprema PŠRD "Arbun". Ovom će prilikom ugostitelji, koji sudjeluju, dobiti markicu "Cesta plave ribe", koju će istaknuti u svojim objektima i time poručiti da u svojoj stalnoj ponudi nude jela od plave ribe. Ugostiteljski objekti uključeni u projekt "Cesta plave ribe" nudit će poseban popust od 20 posto na odabrana jela od plave ribe.

Kako se riba izvrsno nadopunjuje s ukusnom kapljicom, od 23. do 25. svibnja, u centru Crikvenice održava se i Smotra žlahtine i vina Vinodola, a tom će se prilikom moći kušati vina nekoliko vinara iz okolice.



Najave