CERP prihvatio ponudu Jadrana za kupnju Cluba Adriatic

Slika /AA_2018_b-fotke/vijesti/181107_crikv-hina_fah.jpg

Jadran Crikvenica izvijestio je u ponedjeljak da je Centar za restrukturiranje i prodaju (CERP) 6. studenoga donio Odluku o prihvatu obvezujuće ponude Jadrana za kupnju tri poslovna udjela Cluba Adriatic. Ukupna nominalna vrijednost tih udjela je 120,95 milijuna kuna i oni čine 100 posto temeljnog kapitala, a Jadran je za njih ponudio 50,5 milijuna kuna.

U obavijesti o Odluci Upravnoga vijeća CERP-a o prihvatu obvezujuće ponude za kupnju dionica Cluba Adriatic koju je Jadran objavio na Zagrebačkoj burzi, predlaže se potpisivanje ugovora o prodaji i prijenosu poslovnih udjela dana 19. studenoga ove godine.

CERP je ranije izvijestio kako je zaprimio jednu obvezujuću ponudu za kupnju tri poslovna udjela odnosno 100-postotni udjel u društvu Club Adriatic, i to ponudu Jadrana.

CERP je postupak javnog prikupljanja obvezujućih ponuda pokrenuo 23. kolovoza, po početnoj cijeni od 48,5 milijuna kuna, a nakon što je u dva navrata produljen, rok za dostavu ponuda je istekao 5. studenoga. Država je do sada u gotovo deset navrata pokušala prodati Club Adriatic, ali to joj još nije uspjelo. 

Tako je i natječaj u kolovozu objavljen nakon što je Upravno vijeće CERP-a sredinom lipnja utvrdilo da švicarska tvrtka Immo Invest Partner nije u roku od mjesec dana od potpisivanja ugovora platila ugovorenih 54 milijuna kuna. (Hina)

Pisane vijesti