Časopis The Guardian objavio dio rezultata Travel Awards 2013

Slika /arhiva/the_guardian-wq.JPG
Časopis The Guardian, u svom današnjem tiskanom izdanju, objavio je dio rezultata Travel Awards 2013. Riječ je o godišnjoj dodjeli nagrada za koju čitatelji dvaju renomiranih publikacija, The Guardian i The Observer, tijekom čitave godine glasuju te odlučuju o najboljoj destinaciji, gradu, atrakciji i hotelu.
 
Britanci su tako u 2013. godini odabrali Hrvatsku kao jednu od tri najdraže europske zemlje.Prestižna je ovo dodjela i priznanje koje ne samo da potvrđuje odabrane destinacije kao iznimno popularne među milijunskim britanskim čitateljstvom, već daje dodatnu važnost i potvrđuje kvalitetu odabranih na tom tržistu.Svrstavanje Hrvatske u tri najdraže europske zemlje na ovom tržistu, zajedno s Austrijom na prvom mjestu i Švedskom na drugom, potvrđuje njen status i sve veću popularnost Hrvaske među Britancima.
 
"Pokazatelji ovogodišnjeg turističkog prometa za prvih deset mjeseci jasno iskazuju da se britanski gosti snažno vraćaju Hrvatskoj. Povećanje u dolascima i noćenjima od 24 posto ukazuju da nam je britanski gost vjeran, a i ovaj odabir najdraže destinacije svakako je potvrda istoga", rekla je Meri Matešić, direktorica Hrvatske turističke zajednice nakon objave rezultata.
 
Svakako je to poticaj za daljnji kvalitetni rad na ovome tržištu, ali i rezultat stalnih ulaganja te izniman vjetar u leđa za rezultate u narednoj turističkoj godini. S pravom se očekuje dodatno povećanje broja gostiju s britanskoga tržišta u 2014. godini, kao i doseg od oko 500 tisuća dolazaka Britanaca.
 
The Guardian i The Observer natječaj za glasovanje za Travel Awards 2013 raspisali su 15. veljače ove godine, a više o nagradi i procesu glasovanja dostupno je na njihovim stranicama.
 


Pisane vijesti