Cappelli: Cro kartica je živ projekt

Slika /AA_2018_b-fotke/180116_ministar_Gari Cappelli_foto-RoberAnic.jpg

Ministar turizma Gari Cappelli izjavio je u ponedjeljak uoči sjednice Vlade kako projekt "Cro kartice", u sklopu kojega bi poslodavci radnicima uplaćivali iznos koji bi oni mogli koristiti za plaćanje smještaja i drugih turističkih usluga u Hrvatskoj, nije mrtav, već se razrađuje njegova realizacija. Poslodavci bi, kaže Cappelli, u sklopu projekta radnicima kao nagradu uplatili iznos "negdje u visini oko 2.500 kuna". "Možda stignemo još u predsezoni, a u najgorem slučaju na jesen bismo napraviti probu od tjedan dana da vidimo kakav je interes", rekao je Cappelli.

Upitan znače li njegove najave da projekt nije propao, odgovorio je kako nije, samo nije još određeno kako će se zvati: Cro kartica, Tjedan hrvatske ponude ili slično.

"U svakom slučaju, taj tjedan će ići, to imamo pripremljeno, a poanta je da poslodavci dobiju dio novca neoporezivano kao što sada imaju 7.500 kuna te da eventualno dodamo 2.500 kuna i da to bude dodatna nagrada, ali da se troši u Hrvatskoj", rekao je Cappelli. (Hina)

Pisane vijesti