'BROD KNJIŽARA' PLOVI JADRANOM PO SEDMI PUT

Slika /arhiva/JADRANSKO MORE, 19.7.-1.8. 2008;brod-k-sidr.jpg

Kulturno-turistička manifestacija "Brod knjižara" ponovno će ploviti Jadranskim morem od 19. srpnja do 1. kolovoza i uplovit će u 14 luka u kojima će promicati kulturu čitanja i pisanja te hrvatsku knjigu i pisce.

Brod krcat knjigama i putnicima-književnicima krenut će na ovoljetnu turneju iz Crikvenice, a uplovljavanjem u Makarsku 1. kolovoza završit će svoje putovanje, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare u Novinarskome domu u Zagrebu.

Između prve i posljednje ovogodišnje luke "Brod knjižara" gostovat će na Krku, Cresu, Malom Lošinju, Rabu, Novalji, Salima, Sv. Filipu i Jakovu, Zlarinu, Šibeniku, Primoštenu, Jelsi i Supetru, izvijestio je Darko Jurišić iz P.R-Media agencije koja vodi odnose s javnošću toga projekta

Prvi put "Brod knjižara" isplovio je 2000. na poticaj Igora Gerenčara, a ove će godine ploviti sedmi put.

Zadovoljstvo njegovom plovidbom izrazili su i književnici Enes Kišević i Hrvoje Šalković koji će također biti putnici "Broda knjižare". Šalković, koji će gostovati u Crikvenici i na Krku, smatra da je riječ o doista dobroj ideji približavanja knjiga ljudima.

Za Kiševića veliki izazov baš je putovanje brodom, a nada se da će ono biti jednako uspješno za promociju knjige i pisaca kao što su, podsjetio je, bili nekadašnji projekti govorenja poezije u tramvajima i autobusima u kojima je sudjelovao i koji su mu bili izuzetno drago i pozitivno iskustvo.

U projekt "Brod knijžara" aktivno su se, kao suorganizatori, uključile svih 14 turističkih zajednica koje će organizirati dodatan bogat kulturno-zabavni program,

Glavni sponzor toga projekta je kompanija MasterCard Europe čija je predstavnica Marina Parlov podsjetila da je ta kompanija ove godine pokrenula novu nagradu Zlatnu MasterCard statuu koja će se dodijeliti najboljem domaćinu za doprinos kulturnom turizmu Jadrana. (Hina)



Najave