Razvoj turističke ponude Baranje uz potporu Ministarstva turizma

Slika /arhiva/080801-janja1.jpg

Ministar turizma Damir Bajs primio je direktoricu Turističke zajednice Belog Manastira Janju Čeliković, koja je ministra upoznala s trenutnom situacijom turističke ponude u Baranji.
Osječko-baranjska županija zauzima visoko drugo mjesto u razvoju kontinentalnog turizma, istaknuto je na sastanku, a ovaj kraj raspolaže s oko 500 ležajeva, jednim hotelom s četiri zvjezdice i razvijenom ponudom seoskog turizma, dok je broj turista koji dolaze u Baranju iznimno povećan u posljednjih godinu dana.

Ministar turizma Damir Bajs primio je direktoricu Turističke zajednice Belog Manastira Janju Čeliković, koja je ministra upoznala s trenutnom situacijom turističke ponude u Baranji.

Baranja kao ekološki očuvano područje i njegovi žitelji, najvažnije su vrijednosti koje taj kraj ima, što je preduvjet za uspješnu turističku ponudu, istaknula je Janja Čeliković.

Osječko-baranjska županija zauzima visoko drugo mjesto u razvoju kontinentalnog turizma, istaknuto je na sastanku, a ovaj kraj raspolaže s oko 500 ležajeva, jednim hotelom s četiri zvjezdice i razvijenom ponudom seoskog turizma, dok je broj turista koji dolaze u Baranju iznimno povećan u posljednjih godinu dana.

Broj dolazaka i noćenja turista u Baranji je u porastu godišnje za 50 posto, naglasila je Janja Čeliković, a upravo su potražnja za smještajem i nedostatak sadržaja najveći problemi s kojima se susreću turistički djelatnici u Baranji.

Ministar Bajs upoznao je direktoricu Turističke zajednice s planiranim novim programima, poticajima i natječajima koje Ministarstvo planira raspisati početkom jeseni, među kojima je natječaj za javnu turističku infrastrukturu te sredstva potpore za različite oblike turističke ponude i manifestacija, čija je namjena potaknuti i pomoći one žitelje Baranje koji se žele baviti turizmom.

Planirani poticaji Ministarstva turizma bit će usmjereni na povećanje smještajnih kapaciteta i poticaje za poboljšanje i raznolikost kvalitetne turističke ponude.




Pisane vijesti