​Brnjac: Želja za putovanjima je i dalje velika

Slika /2022_photo_ilustrac/220315-mints.jpg

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac održala je redovni sastanak s direktorima predstavništava Hrvatske turističke zajednice na kojem se razgovaralo o aktualnoj situaciji, stanju rezervacija, marketinškim te svim ostalim aktivnostima.

Direktori predstavništava podijelili su informacije o trenutačnom stanju na tržištima s kojih dolazi glavnina gostiju, kako bi se marketinške i komunikacijske aktivnosti prilagodile aktualnoj situaciji.
 
Do 24. veljače dinamika rezervacija i najave za glavni dio turističke godine su bile na razini rekordne 2019., a u nekim segmentima i 10-tak% bolje. Aktualna geopolitička situacija vezana uz Ukrajinu, rast cijena energenata i inflacija donekle su se odrazile na turističku potražnju, no dobra je vijest da booking nije stao.
 
„Pred nama je zahtjevno razdoblje, međutim ljudi i dalje imaju veliku želju za putovanjima, a prednost Hrvatske je to što je za naša glavna emitivna tržišta autodestinacija i može ponuditi prekrasnu prirodu, mir, zelenilo i održivost u svim segmentima, što turisti i traže. U pripremi su posebne promotivne aktivnosti kojima želimo istaknuti naš strateški cilj pozicioniranja Hrvatske kao održive destinacije u svim segmentima“, istaknula je Brnjac.
 
Ministrica je također naglasila da će se ovakvi sastanci nastaviti održavati redovito kako bi se pratila situacija na svim tržištima te osigurala promptna reakcija.

Pisane vijesti