Brnjac: Za svjetska prvenstva u rukometu i hrvanju te biciklističku utrku Cro Race ukupno 12,6 milijuna eura

  • Slika /1_A_fotke_vijesti/240404_mints1.jpg
  • Slika
  • Slika

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac danas je uručila ugovore za sufinanciranje tri velika međunarodna sportska natjecanja, koja će se održati ove i sljedeće godine - međunarodnu biciklističku utrku Cro Race koja će se održati od 1. do 6. listopada 2024. godine te od 30. rujna do 5. listopada 2025., Svjetsko prvenstvo u rukometu koje će se održati 15. siječnja do 2. veljače 2025. te Svjetsko prvenstvo u hrvanju koje će se održati od 13. do 17. rujna 2025. godine. Vlada Republike Hrvatske ove događaje sufinancirat će u ukupnom iznosu od 12,6 milijuna eura.

„Podrškom organizaciji velikih međunarodnih sportskih natjecanja doprinosimo afirmaciji i popularizaciji sporta u Hrvatskoj, ali i jačanju međunarodnog ugleda naše zemlje. Vlada je otpočetka mandata prepoznala važnost ovakvih natjecanja te je svake godine povećavala financijska sredstva za ovu namjenu i do sada je podržano više od 140 velikih manifestacija u iznosu većem od 40 milijuna eura. Zahvaljujući ovakvim događanjima Hrvatska je već prepoznata u svijetu kao sportska destinacija i postala je nezaobilazna stanica najboljih svjetskih sportašica i sportaša“, rekla je ministrica Nikolina Brnjac.
 
Današnjem uručenju ugovora prisustvovali su iz Hrvatskog rukometnog saveza predsjednik Tomislav Grahovac i glavni tajnik Damir Poljak, iz Hrvatskog hrvačkog saveza predsjednik Vladimir Bregović te organizatori utrke Cro Race Vladimir Miholjević i Luka Mišović.

Pisane vijesti