Brnjac: Nova velika prilika za razvoj turizma i sporta - 210 milijuna eura iz Višegodišnjeg financijskog okvira

  • Slika /1_A_fotke_vijesti/240403_mints_z1.jpg
  • Slika

​Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac danas je posjetila Zadarsku županiju u kojoj je obišla općinu Novigrad te grad Pag i upoznala se s pripremama ovih destinacija za turistički najintenzivniji dio godine te sa svim dosad ostvarenim. Brnjac je u Novigradu posjetila Kuću Dežderatovica te održala sastanak s načelnicima općina Novigrad, Starigrad, Ražanac i Posedarje te predstavnicima sportske zajednice, dok se u Pagu susrela s gradonačelnikom Antom Fabijanićem i predstavnicima turističkog vijeća i obišla Izložbu sakralne umjetnosti u Benediktinskom samostanu sv. Margarete, Galeriju „Paške čipke“, Stalnu izložbu solarstva i Pašku siranu.

„Svojim mnogobrojnim sadržajima i zanimljivom ponudom Novigrad i Pag, ali i sve druge destinacije Zadarske županije, profiliraju se kao destinacije koje više ne nude samo sunce i more, već puno više od toga i time privlače sve više turista tijekom cijele godine. To nam potvrđuju i aktualni rezultati, jer je u Zadarskoj županiji u prva tri mjeseca ove godine ostvareno čak 23% više noćenja nego prošle godine, a kada govorimo o Pagu čak 111% više“, rekla je ministrica Brnjac naglasivši kako je Vlada od 2016. godine za projekte iz područja turizma i sporta u Zadarskoj županiji iz državnog proračuna i Nacionalnog plana oporavka i otpornosti izdvojila 18,7 milijuna eura.
 
„Rezultati koje ostvarujemo potvrđuju nam kako sva ulaganja i aktivnosti koje provodimo u posljednjih osam godina imaju konkretne učinke, a Hrvatsku pozicioniraju kao cjelogodišnju i održivu destinaciju što je jedan od naših glavnih strateških ciljeva. I u budućnosti ćemo nastaviti poticati razvoj turističke ponude i usluge, a uz sve dosad uloženo u sljedećem razdoblju na raspolaganju su nam i sredstva iz Višegodišnjeg financijskog okvira u ukupnom iznosu od 210 milijuna eura. Kroz ta sredstva predviđena su ulaganja u javnu turističku infrastrukturu i to prvenstveno zdravstveni turizam, aktivni turizam i valorizaciju prirodne i kulturne baštine, kao i ulaganja u javnu turističku i sportsku infrastrukturu u urbanim područjima, brdsko-planinskim područjima, potpomognutim područjima te na otocima“, zaključila je Brnjac. 

Pisane vijesti