Blizu Karlovca otvoreno seosko turističko gospodarstvo "Srce prirode"

Slika /arhiva/080910-s-wind.jpg

U Gorici Lipničkoj, nedaleko Karlovca, danas je svečano otvoreno seosko turističko gospodarstvo "Srce prirode", koji se u vlasništvu obitelji poduzetnika Ivana Srakovčića prostire na 12 tisuća četvornih metara.
Riječ je o obiteljskom seoskom imanju u sklopu kojeg su u tradicionalnom duhu izvana obnovljene tri autohotone kuće, dok su iznutra opremljene prema standardima djelatnosti turizma.
Uređenje gospodarstva je potpomognuto subvencijom kamate iz kreditne linije Ministarstva turizma "Razvoj turizma na selu".
Pomoćnik ministra turizma Želimir Kramarić na otvaranju je izjavio da Ministarstvo otpočetka prati turističke projekte Srakovčića, koji su znatno pridonijeli ukupnoj turističkoj ponudi Karlovačke županije. Ističe i da su i hotel i seosko gospodarstvo dobar ogledni primjer svima koji imaju slične namjere, posebno u razvoju kontinentalnog turizma.

www.hotelkorana.hr/priroda/U Gorici Lipničkoj, nedaleko Karlovca, danas je svečano otvoreno seosko turističko gospodarstvo "Srce prirode", koji se u vlasništvu obitelji poduzetnika Ivana Srakovčića prostire na 12 tisuća četvornih metara.

Riječ je o obiteljskom seoskom imanju u sklopu kojeg su u tradicionalnom duhu izvana obnovljene tri autohotone kuće, dok su iznutra opremljene prema standardima djelatnosti turizma. Smještajni je kapacitet devet soba s 20 kreveta, a osim smještaja u sklopu "Srca prirode" nalazi se i restoran (s 80 sjedećih mjesta), kušaonica vina, sjenica te konoba (s 60 sjedala).

Uređenje gospodarstva je potpomognuto subvencijom kamate iz kreditne linije Ministarstva turizma "Razvoj turizma na selu".

To je ujedno drugi turistički projekt obitelji Srakovčić u Karlovačkoj županiji potpomognut kreditnom linijom Ministarstva turizma, nakon što su 2003. uz sličan model na razinu četiri zvjezdice preuredili stari karlovački hotel Park na obali Korane u mali obiteljski Hotel Korana Srakovčić. To je bio ujedno i prvi odobreni i realizirani projekt iz kreditne linije Ministarstva "Poticaj za uspjeh-Pod stoljetnim krovovima".

Ukupna se ulaganja od 2003. do danas u obnovu i uređenje hotela te seoskog gospodarstva "Srce prirode", po riječima Srakovčića, kreću oko 3 milijuna eura.

Pomoćnik ministra turizma Želimir Kramarić na otvaranju je izjavio da Ministarstvo otpočetka prati turističke projekte Srakovčića, koji su znatno pridonijeli ukupnoj turističkoj ponudi Karlovačke županije. Ističe i da su i hotel i seosko gospodarstvo dobar ogledni primjer svima koji imaju slične namjere, posebno u razvoju kontinentalnog turizma. (Hina) 

 
 



Pisane vijesti