Beach Polo Cup u Rovinj doveo 18 tisuća gostiju

Slika /AA_2018_b-fotke/vijesti/18608_beachpolo_fah.jpg

Treće izdanje međunarodnog turnira Rovinj Beach Polo Cup ovog vikenda okupilo je šest međunarodnih timova s više od 60 argentinskih konja, te privuklo oko 18 tisuća gostiju koji su popunili gotovo sve Maistrine hotele u Rovinju. Istaknuto je to uz ostalo na konferenciji za novinare organizatora tog turnira, predstavnika Adris grupe i hotelske kompanije Maistra, na rovinjskoj plaži Porton Biondi gdje se turnir održava od 8. do 10. lipnja.

"Ove godine imamo veću arenu i tribine, a priredili smo i bogat popratni zabavni program za sudionike i goste. Novost su i noćne utakmice, kao i dolazak nekoliko poznatih osoba poput glumice Eve LaRue, njujorškog fotografa Douglas Friedmana, bivše žene i kćeri Rolling Stoneovog Roona Wooda Jo i Leah Wood, što je velika promocija za Rovinj i našu ponudu", rekao je direktor marketinga Maistre David Flam.

Dodao je da Maistra nastoji stalno kreirati kvalitetne turističke proizvode koji daju dodatnu vrijednost destinaciji, zbog čega je, uz ostalo, i posjećuje svake godine sve više turista.

"U prvih pet mjeseci ove godine Rovinj je ostvario 30 posto više noćenja, što je izvrsno za predsezonu. Za Polo turnir kao i za druge svjetske manifestacije kojih je u Rovinju u zadnjih sedam godina bilo dosta, udružujemo sve snage u destinaciji", rekla je direktorica Turističke zajednice grada Rovinja Odete Sapač.

Iznijela je i efekte takvih svjetskih manifestacija za Rovinj, odnosno od 2013. do sada broj noćenja je s 3 milijuna porastao na više od 4 milijuna godišnje.

Predsjednik organizacijskog odbora Polo turnira Uwe Zimmermann, koji je svake godine na turniru i natjecatelj, naglasio je pak odličnu atmosferu i gostoprimstvo, što igračima puno znači pa se rado vraćaju.

"Ovo je top turnir u Europi i jedan od najboljih u svijetu, tim više što se igra na pijesku uz more, što je poseban doživljaj. Došlo je 6 timova iz 12 zemalja. Jako se veselimo natjecanju, koje promovira ne samo polo kao sport nego i Rovinj, Istru i Hrvatsku kao fenomenalne svjetske destinacije", poručio je Zimmermann.

Sami turnir održava se od petka navečer do nedjelje poslijepodne.

Kao i na prva dva turnira, ulicama Rovinja održat će se parada s konjima, a za zabavu u večernjim satima su ove godine odabrane hrvatska pjevačica Franka Batelić, koja u petak navečer koncertom i službeno otvara turnir uz britansku pjevačicu Kelly Lee (hit "I've got you").

Ipak, glavna zvijezda bit će britanska glazbenica i glumica Sophie Ellis Bextor, koja će u subotu održati prvi koncert u Hrvatskoj u sklopu turnira, ali i otvorenog tipa za svu publiku.

(Hina/FaH) 

Pisane vijesti