Baška Outdoor Festival - 16. do 18. listopada

Slika /arhiva/basskaoutdoor_fest015.jpg

Svojim prirodnim okruženjem Baška je pravo kraljevstvo outdoor sportova. Trekeri, penjači, biciklisti, planinari, plivači i kajakaši sve češće svoje poligone pronalaze upravo u Baški i okolici gdje se od 16. do 18. listopada održava prvi Baška Outdoor Festival.

Treći vikend mjeseca listopada obilježit će sjajno druženje outdoor sportaša i rekreativaca iz cijele Hrvatske i regije. Tijekom sva tri dana festivala bit će otvoren Female only MTB kamp – powered by Perwoll koji osigurava nezaboravan ženski vikend za sve ljubiteljice vožnje na dva kotača. Organizator programa je Adria bike, a prijave se vrše na www.adriabike.hr

Subota 17. listopada rezervirana je za Garmin Krk trekk&trail aktivnost. Organizatori, Outdoor.hr i Treking liga, nude tri kategorije kako bi se obuhvatio što veći broj sudionika: Light (13 km), Challenger (26 km) i Ultra (55 km). Na stranicama organizatora www.outdoor.hr mogu se pronaći detaljne informacije o trasama utrke i samom natjecanju.

Također u organizaciji Outdoor.hr, posljednjeg dana festivala, u nedjelju 18. listopada održat će se Krk MTB maraton dug 38 kilometara. Staza ide preko Mjesečeva platoa iznad Baške odakle se pruža veličanstven pogled na Velebit, more i otoke. Plaćanjem jedne startnine stječe se pravo sudjelovanja u obje utrke (trekk & MTB).

Posljednji dan festivala nudit će i aktivnosti za planinare. U suradnji s PD „Obzova“ u nedjelju, 18. listopada organiziran je planinarski izlet iz Baške u Velu i Malu luku. Dužina puta iznosi 15 kilometara, odnosno pet do šest sati hoda. Dio puta iziskuje i korištenje ruku prilikom penjanja što taj dio staze karakterizira kao vrlo zahtjevan. Osim planinarenja, PD „Obzova“ na isti dan organizira i penjanje na penjalištu Portafortuna.

Prijave i dodatne informacije mogu se dobiti u Turističkoj zajednici općine Baška, elektronskom poštom na pdobzova@gmail.com te na mrežnim stranicama Planinarskog društva Obzova.



Najave