Turistički kapaciteti općine Bilje bilježe znatna povećanja broja dolazaka i noćenja turista

Slika /arhiva/bd_baranja14_K-002w.jpg

Za prvih devet mjeseci ove godine, smještajni kapaciteti, restorani, kamp, hotel i ostali ponuđači turističkih usluga u baranjskoj općini Bilje, bilježe povećanje broja dolazaka od 64 posto i noćenja za 35 posto u odnosu na isto razdoblje lani. Posebice je to vidljivo kod dolaska stranih gostiju, koji su Bilje prepoznali kao izvrstan tranzitni pravac, na kojem odmore, prespavaju i posjete park prirode Kopački rit, ili neki od sedam restorana.

Najbrojnija kategorija turista su oni na biciklima, koji u znatnom broju dolaze u Baranju u proljetnim i ljetnim mjesecima, kada se i bilježi najveći broj noćenja.

Najveći broj dolazaka i noćenja ove godine bilježi novootvoreni  hotel Lug, u Lugu, koji osim usluga noćenja nudi sportske sadržaje na teniskim terenima, igralište za djecu te degustacije u vinskom podrumu. Pozitivne rezultate bilježe i vlasnici obiteljskih seljačkih domaćinstava i soba za iznajmljivanje.

S ciljem još bolje promocije ovih poduzetnika, Turistička zajednica općine Bilje u lipnju je objavila turističku brošuru s informacijama o ukupnoj ponudi ovoga područja, s podacima o svim restoranima, iznajmljivačima, seljačkim domaćinstvima, kampu i apartmanima, te eko centru Zlatna greda. 

Eko centar Zlatna greda na proljeće otvara svoja nova vrata i nudi sadržaje adrenalinskog turizma za djecu i odrasle te smještajni kapacitet u kategoriji hostela. Nova šetnica Bijelog lopoča u parku prirode Kopački rit sada je već nadaleko poznata, a u samoj blizini je restoran Didin konak koji planira povećanje smještajnih kapaciteta početkom sljedeće godine.

Temeljem potpora Hrvatske turističke zajednice, u tijeku je projekt realizacije brzog tečaja stranih jezika za privatne iznajmljivače.

Sa svojim turističkim i gastro potencijalima ruralnog područja, općina Bilje bila je sudionik u izboru za nagradu „Eden - europska destinacija izvrsnosti“, s temom „Gastronomija i turizam“ te finalist u godišnjoj nagradi Hrvatske turističke zajednice u kategoriji „destinacija ruralnog turizma“.



Pisane vijesti