ADAC nagradu „Superplatz“ dodijelio kampovima Lanterna i Zaton

Slika /arhiva/110116-adac1.jpg

ADAC već tradicionalno, početkom svake godine prilikom predstavljanja godišnjih izdanja vlastitih vodiča za kampove, dodjeljuje nagrade i priznanja najboljim europskim kampovima. Dodjela nagrada ove je godine održana u sklopu ADAC-ove Gala večere 14. siječnja 2011. godine u prostorima sajma u Stuttgartu. Autori vodiča napominju da su za uspjeh hrvatskih kampova zaslužni, pored lijepe prirode, i investicije u podizanje kvalitete usluga gostima.



ADAC inspektori prilikom posjeta kampovima vrednuju pet područja po kojima se procjenjuje njihova kvaliteta: sanitarna opremljenost, izgrađenost i opremljenost parcela, opskrba u kampu, sadržaji za slobodno vrijeme te animacija i programi za slobodno vrijeme. Za svako područje dodjeljuje se maksimalno pet zvjezdica ili bodova.



Posebne oznake za najbolje ocijenjene kampove su ADAC „Superplatz“ i ADAC-ova „Žuta tabla“. „Superplatz“ označava kampove koji su prilikom ocjenjivanja dobili u svim kategorijama najmanje 4 boda, a „Žuta tabla“ kamp koji je prilikom ADAC-ove inspekcije u prethodnoj sezoni ostvario „izvanredan rezultat" tj. znatno poboljšanje i dobar dojam. 



ADAC „Superplatz“ osvojilo je ukupno 79 u konkurenciji od 5500 europskih kampova, među kojima i dva iz Hrvatske, Zaton kod Zadra i Lanterna pokraj Poreča. Ovogodišnji dobitnici žute ADAC-ove table su kampovi: Kanegra, Stella Maris i Finida u Umagu; Solaris i Bijela Uvala kod Poreča; Slatina na Cresu, Poljana u Malom Lošinju, Vira na Hvaru i Nevio u Orebiću

U ukupnom bodovanju hrvatski su kampovi osvojili veliki broj bodova koji potvrđuju njihovu visoku kvalitetu:
  1. Valalta (23 boda)
  2. Lanterna (22 boda)
  3. Zaton, Bijela Uvala i Straško (21 bod)
  4. Kanegra, Stella Maris, Solaris, Polari, Veštar, Bi Village (20 bodova)
Posebna nagrada danskog automobil-kluba FDM za izvanrednu uslugu i gostoljubivost dodijeljena je kampu Zaton. Dodjela te nagrade održana je kao posebna točka programa, u sklopu koje je opširno opisana ponuda kampa Zaton te turistička i kulturna ponuda zadarske okolice.

Pisane vijesti