ACI: 2018. je bila rekordna

Slika /AA_2018_b-fotke/vijesti/190228_ACI-FaH.jpg

Adriatic Croatia International Club (ACI) u četvrtak je objavio da je prošla godina bila rekordna za tu tvrtku - ostvareno je znatno povećanje ukupnih i poslovnih prihoda, a bruto dobit je u odnosu na 2017. godinu porasla za 54 posto, na 38,4 milijuna kuna. "Za ACI 2018. godina bila je rekordna godina. Slijedom niza prodajnih i investicijskih aktivnosti ostvareno je značajno povećanje i ukupnih i poslovnih prihoda", ističu iz ACI-ja u priopćenju. Tako su ukupni prihodi tog lanca marina lani porasli za 7 posto u odnosu na 2017. i iznose 216 milijuna kuna, dok su poslovni prihodi porasli su za 11 posto, na 210 milijuna kuna.

Ukupni su, pak, rashodi ACI-ja lani porasli za 1 posto, na 177,65 milijuna kuna. Tako je bruto dobit ACI-ja lani iznosila 38,4 milijuna kuna, dok je godinu ranije bila 25 milijuna kuna. Znatno je porasla i neto dobit, s 20,25 milijuna kuna u 2017. na 30,96 milijuna kuna u 2018. godini. 

Po podacima ACI-ja, prihodi od usluge godišnjeg veza porasli su za 8 posto, od mjesečnog veza za 11 posto, od dnevnog veza za 7 posto, od usluge zakupa za 18 posto, od ostalih usluga pruženih nautičarima za 16 posto, dok su ostali poslovni prihodi porasli za 161 posto.

ACI u svom portfelju ima 22 marine i sidrišta od Umaga do Dubrovnika, a iz tvrtke ističu da su gotovo sve marine lani zabilježile porast poslovnih prihoda. Najveći porast, kako navode, ostvarile su ACI marine Dubrovnik, Veljko Barbieri (Slano), Split te Korčula, a značajan porast bilježe i marine Žut i Piškera. 

Fizički pokazatelji godišnjeg veza povećani su za 2 posto pa je tako zadnji dan prošle godine u ACI marinama boravilo 3.334 plovila. Na dnevnom vezu ostvareno je, pak, 96 tisuća brod dana, što je pad od 8 posto u odnosu na godinu prije, dok je za mjesečni vez ostvareno povećanje od 7 posto u brod mjesecima, navode iz ACI-ja.

Ističu i kako su u prošloj godini nastavili sa "strateškim promjenama u poslovanju uz značajnu usmjerenost podizanju kvalitete usluge, privlačenju nove klijentele te istraživanju tržišnih potencijala Jadrana".

U svrhu unaprjeđenja kvalitete usluga provedeno je niz manjih i većih investicijskih ulaganja, pri čemu iz ACI-ja izdvajaju dovršetak najznačajnijeg investicijskog projekta u povijesti tvrtke - kompletnu rekonstrukciju ACI marine Rovinj, a najavljuju i daljnje rekonstrukcije u ovoj godini, primjerice ACI marine Korčula. (Hina/FaH)

Pisane vijesti