7. Ljetni karneval

Slika /arhiva/7ljetniDramalj.jpg

Radost maskiranja ne mora biti rezervirana samo za duge zimske dane. Naprotiv, ljeto je pravo vrijeme da maškarana groznica zarazi brojne goste.

Znaju to jako dobro i mještani Dramlja, koji će i ove godine karnevalsku tradiciju s radošću predstaviti gostima i posjetiteljima (subota, 26. 7. 2014.).

Očekuje nas 7. Ljetni karneval, koji će okupiti tridesetak grupa s oko 700 rasplesanih zaljubljenika u maškare, čiji će šareni i maštoviti kostimi i karakteristični zvuci bubnjeva i pjesme privući pozornost brojnih posjetitelja. Uz domaćine i grupe s područja Rivijere Crikvenica, na će sudjelovati i grupe iz okolice i susjednih krajeva (Tribalj, Bribir, Grižane, Drivenik, Bakar, Bakarac, Kraljevica, Krasica, Križišće, Praputnjak, Šmrika itd.).

Okupljanje grupa počinje u 18 sati pokraj crkve sv. Jelene u Dramlju, a vesela povorka će oko 19 sati prošetati ulicama mjesta. Posljednja stanica maškarane povorke je dramaljska lučica Pazdehova, gdje će se posjetitelji moći zabaviti uz razne igre, a bit će izabrana i ovogodišnja miss karnevala. Nakon toga slijedi ribarska fešta i glazbeni sastav "Tabako", zadužen za ples i glazbu do ranih jutarnjih sati, a očekuje se i ponoćni vatromet.

Organizatori 7. Ljetnog karnevala u Dramlju su KUD "Jelena" i Udruga mladeži "Sveta Jelena", a pokrovitelji TZG Crikvenice i Grad Crikvenica.



Najave