50. ribarski tjedan, do 3. rujna

Slika /arhiva/50_RT_B2_vizual.jpg

Od 27. kolovoza do 3. rujna 2016. posjetitelje Crikvenice očekuje raznovrstan i bogat zabavan, gastronomski, kulturni i sportsko-rekreativni program, u kojemu će uživati sve generacije, 50. ribarski tjedan.

Cijeli će se tjedan izmjenjivati zabava i brojne aktivnosti na kopnu i moru. Ljubitelje morskih specijaliteta će razveseliti tematske gastro fešte, na kojima će svake večeri moći kušati raznolike poslastice (dagnje, tuna, brancin, plava riba, lignje, škampi).

Svečano otvorenje 50. Ribarskoga tjedna zakazano je za subotu, 27. kolovoza u 21 sat u centru Crikvenice.

Međutim, dio programa počinje već ujutro. Tako će u 10 sati na Trgu Stjepana Radića krenuti dječja radionica "Tko će pronaći pedesetu ribicu?“. U 11 sati će se zabijeliti crikvenički akvatorij, jer počinje tradicionalna jedriličarska regata Ribarskoga tjedna. U 18 sati će crikvenički trg zamirisati uz gastro program "Fešta od dagnji". Posjetitelje će već treću godinu zaredom počastiti crikvenički brodari, koji će ih povesti na besplatnu panoramsku vožnju brodovima. "Pedeset nam je godina tek" naziv je glazbenoga dijela programa, a u sklopu njega će nastupati legendarni glazbenici ovoga kraja: grupa  "Grejs", Joso Butorac i Slavko Ivančić. Prvu će večer Ribarskoga tjedna točno u ponoć "začiniti" slavljenički vatromet.

Organizator 50. ribarskoga tjedna je Turistička zajednica grada Crikvenice, uz "Jadran" d.d. Crikvenica, "Ekskluziva" d.o.o., JD "Val" Crikvenica, PŠRD "Arbun" Crikvenica, Katedra čakavskoga sabora "Kotor" Crikvenica, Udruga umirovljenika Grada Crikvenice "Sunce" i "Eko-Murvica" d.o.o. Crikvenica. Pokrovitelji su Hrvatska turistička zajednica, Primorsko-goranska županija, TZ Kvarnera, Grad Crikvenica, Županijska lučka uprava Crikvenica i "Hyper dizajn".  Medijski pokrovitelji su Novi list, Radio Rijeka i Radio otok Krk.



Najave