49. iločka berba grožđa, do 4. rujna

Slika /arhiva/Ilocka_grozje16.jpg

U vrijeme kada se brižno uzgajani iločki vinogradi pripremaju za berbu počinje i manifestacija kojom se to obilježava i proslavlja. Događanja 49. iločke berba grožđa započinju u subotu 27. kolovoza tijekom dana kada će se održati neka od sportskih natjecanja, a u popodnevnim satima je tradicionalno druženje u vinogradima  („Pudarina“) te se nastavlja u noćnim satima u Starom podrumu s 4. noći vina koja je poseban doživljaj jer kombinira vrhunska iločka vina vina s nešto drukčijom glazbenom pozadinom sastava "Sing song swing" iz Osijeka, atmosferom i animacijom.

Kao i do sada, središnji dio je prvi vikend rujna, točnije od 2. do 4. rujna, kada se okupi velik broj posjetitelja iz regije.

Ova manifestacija koja se održava od 1962. godine najstarija je manifestacija ovog tipa na području Slavonije, Baranje i Srijema. Do današnjih dana „Iločka berba grožđa“ prerasla je u manifestaciju etno-gastro-vinsko-zabavnog karaktera i privlači sve veći broj gostiju i posjetitelja različitih programa iz regije i šire. Glavni dio programa odvija se vikendom, s dnevnim i večernjim kulturno-zabavnim sadržajima, u programima koje posjeti ukupno oko 7000 posjetitelja.



Najave