5. međunarodni festival turističkog filma

Slika /arhiva/zagreb_tourfilm_1.jpg

Međunarodni festival turističkog filma, Zagreb Tourfilm Festival, punopravni član CIFFT-e – Međunarodnog udruženja turističkih filmskih festivala, na svojem petom izdanju od 21. do 24. rujna, predstavlja turističke filmove iz 44 zemlje svijeta.

Uz stalne pokrovitelje, predsjednicu Republike Hrvatske Kolindu Grabar Kitarović,  Ministarstvo turizma RH, Hrvatku turističku zajednicu, gradonačelnika grada Zagreba Milana Bandića te organizatore festivala Turističku zajednicu grada Zagreba i Balduči film, da susret filmaša, vrhunskih znalaca o turizmu, i publike, ljubitelja atraktivnih destinacija, protekne savršeno kao i uvijek, brine  direktorica Zagreb Tourfilma -  Spomenka Saraga.

Od 323 prijavljena filma o turizmu, iz 44 zemlje i Hrvatske, selektori su odabrali 126 koji se bore za čak 36 nagrada u raznim kategorijama i Grand Prix za najbolji film Festivala.

Zainteresirani za recentni vrh u svijetu turističkog filma izbor najboljih radova mogu besplatno pogledati u četvrtak 22. i petak 23. rujna, od 11.00 do 18.00 sati u kinu Tuškanac. 

Zaljubljenicima u putovanja na raspolaganju su filmovi u četiri kategorije: spotovi/filmovi do 3 minute, promotivni filmovi do 7 minuta, promotivni filmovi do 60 minuta te kategorija TV reportaža i TV dokumentarni film do 60 minuta. 

Uz filmski program za goste festivala organizirani su okrugli stolovi i radionice. Izdvajamo: „U službi promocije turizma“ na kojem Geoff Tompkinson, jedan od ponajboljih timelapse snimatelja, uz naše snage Romulić&Stojčić predstavljaju tehnike svog rada; zatim ćemo gostima pokazati kako se turizam u Hrvatskoj promovirao u proteklih 50 godina, što će slikovitim prikazom pojasniti Juraj Kukoč iz Hrvatskog državnog arhiva, kao i predavač prof. Francisco Dias iz Portugala koji poučava o načinima što boljeg predstavljanja destinacije, značenju i značaju turističke promocije.Najave