4. Festival kave i čokolade – Zagreb Coffee & Chocofest

Slika /arhiva/zgb_coffee-choco_f.jpg

Agencija Tvornica događaja organizira 4. Festival kave i čokolade – Zagreb Coffee & Chocofest (od 12. do 15. veljače 2015.) u prostoru Hrvatskog društva likovnih umjetnika (HDLU) na Trgu žrtava fašizma u Zagrebu.

Izbor prostora HDLU-a za izdanje 2014. pokazao se kao pun pogodak: u četiri festivalska dana Zagreb Coffee & Chocofest posjetilo je više od 100.000 posjetitelja iz cijele regije. Uz 25 izlagača i više od 30 radionica, predavanja i cooking show programa, u ART programu nastupilo je i dvoje svjetskih umjetnika: Karen Eland (USA) i Saimir Strati (Albanija).

U 2015. godini nastavljamo istim tempom koji smo si zadali na početku, a prelaskom u prekrasno zdanje Meštrovićevog paviljona naša inspiracija postaje sve veća. U goste nam dolazi Slovenac za kojeg kažu da je doktor za čokoladu – Gorazd Potočnik. On je slastičar, gastro blogger, konzultant, umjetnik, jednom riječju „ovisnik o čokoladi“. Na izložbi u Zagrebu predstavit će svoju kolekciju slika od čokolade pod nazivom „Moj čokoladni izgled okusa“. U goste nam dolazi i Monica Meschini, žena koja ima titulu Chocolate taster i Cocoa Expert, stručna suradnica jednog od najvećih svjetskih festivala čokolade Eurochocolate iz Perugie. Na ekskluzivnoj prezentaciji otkrit će nam čokoladu od A do Z i napraviti pravo profesionalno kušanje čokolade.

Povodom Valentinova svi posjetitelji zaljubljeni u kavu i čokoladu na vanjskom platou ispred HDLU-a moći će se zagrliti i slikati s velikim Zagreb Coffee & Chocofest srcem promjera 3 m.

Cilj festivala i dalje ostaje isti: predstavljanje najboljih hrvatskih i svjetskih čokolada i kava. Kroz različite promocije, prezentacije, radionice i prigodnu prodaju brojni hrvatski i strani proizvođači i uvoznici predstavit će najnovije trendove u gastronomiji i industriji kave i čokolade, umjetnici će na svoj način različitim tehnikama predstaviti sve čari čokoladnog artizma, a posjetitelji će i dalje moći uživati u brojnim edukativnim programima, cooking showu, prezentacijama proizvodnje i pripreme kave i čokolade, ekskluzivnoj kupnji proizvoda i na kraju nadamo se i dobroj zabavi.



Najave