24. Vegeta Croatia Open u Umagu

Slika /arhiva/130617-atp1.jpg

Umag će i ovoga srpnja ljubiteljima tenisa priuštiti vrhunski doživljaj. Uz branitelja naslova i dvojicu bivših pobjednika, na 24. Vegeta Croatia Open stižu i jedan igrač iz kruga deset najboljih na svijetu te još četvorica Top 30 tenisača. Impresivna lista tenisača za najstariji hrvatski ATP turnir, koji se ove godine održava od 18. do 28. srpnja na terenima ATP stadiona, predstavljena je danas u zagrebačkom hotelu Esplanade. Uz branitelja naslova Marina Čilića, tu su 9. igrač svijeta Richard Gasquet, pobjednik Umaga 2011. Alexandr Dolgopolov, jedan od najatraktivnijih igrača na Touru, Gael Monfils te još 6 veličanstvenih igrača.

Zahvaljujući ATP turniru, koji traje već više od dva desetljeća, ne samo da je Umag postao prepoznatljiva teniska destinacija, već je to i cijela Istra, istaknuo je ministar turizma Darko Lorencin. „Riječ je o cjelovito strukturiranom sportsko-turističkom proizvodu koji stalnim inovacijama pridonosi izgradnji Umaga kao destinacije vrhunskog sporta, vrhunske hrane i vrhunskog turizma. Mislim da činjenica da je prošle godine ATP Umag polučio više od 500 TV reportaža, govori dovoljno o njegovoj važnosti u promociji Hrvatske kao destinacije. U Strategiji razvoja turizma do 2020. detektirali smo sportski turizam kao jedan od top deset turističkih proizvoda koje želimo razvijati kako bismo kao zemlja bili još konkurentniji, što je naš osnovni cilj“, rekao je ministar Lorencin.

Gradonačelnik grada Umaga Vili Bassanese izrazio je zadovoljstvo listom igrača, koja potvrđuje visok status Umaga u svijetu tenisa. „ATP turnir i njegova popratna događanja imaju ključnu ulogu u razvoju Umaga kao destinacije sporta, zabave i gastronomske ponude. Grad Umag i dalje će snažno podržavati ovakva sportska događanja, jer pridonose jačanju imidža Umaga kao mjesta na kojemu se sportom možete baviti 365 dana u godini", rekao je Bassanese.

Svoju podršku turniru ove godine ponovno daje i Podravka, kao title sponzor, čiji je predsjednik Uprave Zvonimir Mršić, istaknuo: „Podravka je već duži niz godina prisutna na umaškom ATP turniru koji od prošle godine nosi naziv našeg najpoznatijeg brenda Vegeta. Uvjereni smo kako će i ove godine taj već tradicionalno uspješan spoj sportskog i gospodarskog sektora doprinijeti ukupnoj međunarodnoj promociji naše zemlje, a Podravka će u tome pružiti veliku podršku.“



Pisane vijesti