"1. Festival veselog čovika VeSeLcE"

Slika /arhiva/Veselce_140815.jpg

Pred nama je još jedan veseli vikend u Selcu. Ovoga će petka, 15. kolovoza, početi 1. Festival veselog čovika – "VeSeLcE", koji će trajati sve do nedjelje, 17. kolovoza 2014.

Festival "VeSeLcE" okupit će razne ulične performere, zabavljače i glazbene umjetnike iz Hrvatske, Italije i Makedonije te zabaviti i razveseliti sve generacije. Ovaj će novi ulični festival od najstarijega uličnoga festivala u Hrvatskoj - "Cest is d' Best" - na posudbu dobiti i nekoliko originalnih likovnih instalacija koje će krasiti mjesto. Očekuje nas uživanje uz više od 40 sati besplatnog atraktivnog programa uz profesionalne ulične zabavljače, poput skupine "Teatrosk", Klauna Barabbe, Domagoja Oreškog  - višestrukog svjetskog prvaka u žongliranju ili duha avijatičara na štulama. Bit će tu i impresivnih nastupa s vatrom i drugim rekvizitima te zanimljivih radionica za posjetitelje.
Program će se održavati u centru mjesta, a svakoga će dana biti podijeljen u dva dijela. Tako će jutarnji dio počinjati u 9 sati kazališnom predstavom "Šareni svijet" za djecu, a nastupi performera i uličnih svirača trajat će do 12.30. Drugi dio programa počinje u 17.30 h i završava oko ponoći. Svake će se večeri u centru Selca održavati koncerti.

"VeSeLcE" prati i prigodan vizual, koji je kreirala akademska slikarica Marija Kolmanić. Festival su prepoznali i podržali Turistička zajednica grada Crikvenice, Zagrebačka pivovara, restorani "Kruh&vino" i "Bodulka" te Agencija za tržišno komuniciranje "Proglas".
 



Najave