Ministar Cappelli čestitao Zagrebu na ponovno osvojenoj tituli europske adventske destinacije

Ministar turizma Gari Cappelli čestitao je Zagrebu i Zagrepčanima na velikom postignuću, što su treću godinu zaredom najbolja europska adventska destinacija. Glasači na europskom portalu European Best Destinations (EBD) i ove su godine Zagreb s njegovim adventom proglasili najboljom božićnom destinacijom u Europi: 
"Poštovani gradonačelniče Bandić, poštovana direktorice Bienenfeld, u ime Ministarstva turizma i svoje osobno ime čestitam Zagrebu i Zagrepčanima na velikom postignuću što su već treću godinu zaredom najbolja europska adventska destinacija...


Zagrebački advent prometnuo se u jednu od najboljih europskih turističkih manifestacija te je ovo prekrasno priznanje nagrada svim turističkim djelatnicima koji iz godine u godinu čine Zagreb, ali i čitav hrvatski turizam kvalitetnijim i atraktivnijim.

Nadam se kako će ovo priznanje biti motivacija za daljnje unaprjeđenje razvoja destinacije, poticaj drugim turističkim destinacijama diljem Hrvatske te potvrda kako hrvatski turizam itekako može biti konkurentan tijekom čitave godine. Vjerujem kako će i ove zime, ali i tijekom čitave iduće godine naši dragi gosti uživati u našoj prekrasnoj zemlji, u zimskim čarima Zagreba te doživjeti prekrasan zagrebački Gornji grad, park Zrinjevac, Ledeni park na Tomislavovom trgu, trg Bana Josipa Jelačića te mnoga druga mjesta i brojne sadržaje, prirodne ljepote, kulturu i gastronomiju kojom se tako ponosimo.

S obzirom da se na advent nastavlja Europsko rukometno prvenstveno koje se održava u Zagrebu, Splitu, Poreču i Varaždinu, siguran sam kako će za Zagreb, ali i čitavu Hrvatsku ovo biti najbolja turistička zima.

Gradonačelniku i svim turističkim djelatnicima želim uspješan kraj ove i sljedeću, još jednu kvalitetnu i još uspješniju turističku godinu.

Hvala Vam na svemu što činite za hrvatski turizam."

Ministar turizma
Gari Cappelli

Poruka ministra