U tijeku snimanje hrvatskog gastro putopisa na engleskom jeziku Croatia’s Finest

Slika /arhiva/tz_rijeka.jpg

Grad Rijeka, Turistička zajednica grada Rijeke, kao i Jadran hoteli d.d., ovih su dana bili domaćini snimanja prvog hrvatskog gastronomskog putopisa na engleskom jeziku Croatia’s Finest čija je zvijezda britanski MasterChef Dhruv Baker.

Jedna od prvih stanica u gradu bila je tržnica. Nakon tržnice g.Dhruv se uputio prema slastičarnici Cukerin u kojoj je kušao tortu Stari grad, a potom se uputio prema Stanciji Kovačić u kojoj je kušao grašnjaki, autohtono jelo od tijesta nadjevenog mesnim raguom pečenom u dubokom ulju u umaku od mladog graška sa svježem ribanom tartufom te janjeću koljenicu s vongolama na aromatiziranoj paleti. Nakon kušanja prošetao je Korzom, posjetio Guvernerovu palaču i šetnicu uz Rječinu nakon koje je svratio do konobe Fiume gdje ga je dočekala riblja juha od morskog psa i raže servirana na riži, mrkvi i peršinu te kvarnerske škampe na žaru.

„Rijeka je jedan od mojih omiljenih hrvatskih gradova. Osim prekrasne arhitekture i fascinantne povijesti, duboko me se dojmila jedinstvena atmosfera grada. Opušten, prožet umjetnošću i otvoren za sve - grad u kojemu se doista možete prepustiti i uživati“, izjavio je britanski MasterChef.

Nakon što se upoznao s lokalnim mirisima i okusima Dhruv se uputio prema Trsatskom kaštelu na kojem su ga dočekali Zametski zvončari. Nakon njihovog performansa Baker je na jednoj od kula odlučio pripremiti gazpacho, hladnu povrtnu juhu, kojom je zaokružio svoje putovanje Rijekom.



Pisane vijesti