Hrvatska turistička ponuda predstavljena u glavnim gradovima Skandinavije i Baltika

Slika /arhiva/120518-skand1.jpg

Latvijska tvrtka specijalizirana za organizaciju poslovnih (B2B) okupljanja subjekata u segmentu turizma ”B2B Baltic Travel”, organizirala je tri poslovne radionice, od 8. do 10. svibnja 2012. godine u glavnim gradovima baltičkih zemalja, Vlinius (Litva), Riga (Latvija) i Tallinn (Estonija).

Predstavništvo HTZ-a za Skandinaviju predstavilo je tom prigodom hrvatsku turističku ponudu organizatorima putovanja, koji su se radionicama odazvali u velikom broju.

Iako iz baltičkih zemalja za sada nema izravnih avio linija za Hrvatsku, osim jednog chartera kompanije Novaturas za Kvarner, na spomenutim poslovnim radionicama predstavnici baltičkih turoperatora i putničkih agenata iskazali su veliki interes za hrvatskim odredištima i turističkom ponudom. 

Već tradicionalne manifestacije Dani Europe i ove godine su održane u glavnim gradovima Skandinavije i Baltika, u periodu od 9. do 12. svibnja, gdje su se na glavnim gradskim trgovima brojnoj publici predstavile države članice Europske Unije.

Predstavništvo HTZ-a za Skandinaviju je u suradnji s Veleposlanstvima RH u Stockholmu i Helsinkiju, u posebno osmišljenim i dekoriranim šatorima, predstavilo hrvatsku turističku i kulturnu ponudu građanima Stockholma, Helsinkija i Tallina. Odaziv publike je bio odličan u sva tri grada, a Hrvatska kao jedina predstavljena zemlja koja nije članica Europske, privukla je brojne posjetitelje koji su pokazali veliki interes za odmorom u hrvatskim odredištima.



Pisane vijesti