U Splitu 29 stranih novinara na dodjeli HTZ-ovih nagrada Zlatna penkala

Slika /arhiva/HTZlogo.jpg

U Hrvatsku i Split krajem ovog tjedna dolazi 29 stranih novinara iz više europskih zemalja i SAD-a, u povodu 12. dodjele nagrada Zlatna penkala kojima Hrvatska turistička zajednica (HTZ) nagrađuje strane novinare za najbolje medijske objave o Hrvatskoj i njenoj turističkoj ponudi.

Riječ je o nagradama koje će HTZ dodijeliti za najbolje strane medijske objave u prošloj godini, a cjelokupni program odvijat će se 28. i 29. travnja. Dodjela priznanja bit će u Dioklecijanovim podrumima, 29. travnja, doznaje se iz Glavnog ureda HTZ-a koji uz županijsku Splitsko-dalmatinsku te turističku zajednicu grada Splita organizira boravak stranih novinara.

Za nagrade Zlatna penkala za 2015. nominirano je 13 reportaža za pisani materijal, osam reportaža za blog materijal i šest TV reportaža, koje su objavljene u Austrijii, Belgiji, Nizozemskoj, Češkoj, Francuskoj, Italiji, Mađarskoj, Njemačkoj, Poljskoj, Rusiji, Slovačkoj, Sloveniji, Švedskoj i SAD-u.

Iz Glavnog ureda HTZ-a napominju da će za strane novinare biti organiziran razgled Splita, vožnja brodom do Šolte te obilazak Trogira (UNESCO lokalitet).

Dodjelu nagrada Zlatna penkala HTZ svake godine organizira u nekom drugom hrvatskom odredištu.

(Hina)



Pisane vijesti