Poticaji turizmu u Brodsko-posavskoj županiji

Slika /arhiva/brod-posav_grb.jpg

Više od 1,6 milijuna kuna bespovratnih potpora dodijelilo je Ministarstvo turizma korisnicima u Brodsko-posavskoj županiji za razvoj i unapređenje turističke djelatnosti.

Potpore je dobilo 55 korisnika - obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, udruga, općina ili turističkih zajednica.

Na potpisivanju ugovora državni tajnik u Ministarstvu turizma Željko Lenart podsjetio je kako od ukupnih turističkih prihoda samo pet posto otpada na kontinentalni turizam. U odnosu na potencijale kojima raspolažemo od krajolika, baštine i običaja do gastro i eno ponude to je jako malo pa smo ovom vrstom potpora odlučili stimulirati one koji žele razvijati seoski turizam na ovim prostorima, rekao je Lenart.

Dodaje kako će novim projektom "Upoznaj Hrvatsku" Ministarstvo sufinancirati i turističke agencije kako bi što više gostiju dovele u kontinentalne dijelove Hrvatske nudeći im atraktivne turističke programe.

Od šest milijuna kuna koliko je u protekle četiri godine u Brodsko-posavsku županiju stiglo za razvoj kontinentalnog turizma najviše, četiri milijuna, dalo je resorno Ministarstvo, kazao je predsjednik Županijske turističke zajednice Petar Huljić.

Iako nisu poznati podaci koliko je to pridonijelo povećanju skromnih županijskih prihode od turizma, Huljić tvrdi da ima pomaka kako u broju gostiju, koji posjećuju atraktivne destinacije, tako i u raznovrsnosti ponuđenih programa. Kao pretpostavka bržem razvoju turizma znatna su i ulaganja u smještajne kapacitete u okolici Broda i Nove Gradiške, kazao je Huljić. (Hina)


Pisane vijesti