Zrakoplovna kompanija flydubai najavila inauguracijski let za Zagreb

Slika /arhiva/161214_flydubai_1.jpg

Zamjenik ministra turizma, dr. sc. Daglas Koraca sudjelovao je na konferenciji za novinare na kojoj je zrakoplovna kompanija flydubai najavila inauguracijski let za Zagreb, jednim od pet odredišta u srednjoj i jugoistočnoj Europi koje će ova kompanija povezivati sa svojom središnjicom u zračnoj luci Dubai International, drugim najprometnijim aerodromom na svijetu, čime doseže broj od 23 zrakoplovne rute pokrenute u ovoj godini. „Uspostava ove zrakoplovne veze donosi niz benefita, posebice u segmentu obostrane turističke razmjene, ali i u obliku drugih mogućnosti s naglaskom na još bolju prometnu povezanost s ostalim svjetskim tržištima. Daleka tržišta važna su za hrvatski turizam, posebice za produljenje sezone i dodatno jačanje naših turističkih proizvoda. Dubai je jedna od najpoželjnijih turističkih destinacija na svijetu zbog čega je važnost ove linije još i veća“, rekao je zamjenik ministra turizma, dr. sc. Koraca, dodavši kako se uspostava ove zračne rute uklapa u planove i aktivnosti Ministarstva turizma i Hrvatske turističke zajednice, jer su nove avio linije označene kao vrlo važni faktori u razvoju pred i posezone.

Zamjenik ministra turizma, dr. sc. Daglas Koraca sudjelovao je na konferenciji za novinare na kojoj je zrakoplovna kompanija flydubai najavila inauguracijski let za Zagreb, jednim od pet odredišta u srednjoj i jugoistočnoj Europi koje će ova kompanija povezivati sa svojom središnjicom u zračnoj luci Dubai International, drugim najprometnijim aerodromom na svijetu, čime doseže broj od 23 zrakoplovne rute pokrenute u ovoj godini.

„Uspostava ove zrakoplovne veze donosi niz benefita, posebice u segmentu obostrane turističke razmjene, ali i u obliku drugih mogućnosti s naglaskom na još bolju prometnu povezanost s ostalim svjetskim tržištima. Daleka tržišta važna su za hrvatski turizam, posebice za produljenje sezone i dodatno jačanje naših turističkih proizvoda. Dubai je jedna od najpoželjnijih turističkih destinacija na svijetu zbog čega je važnost ove linije još i veća“, rekao je zamjenik ministra turizma, dr. sc. Koraca, dodavši kako se uspostava ove zračne rute uklapa u planove i aktivnosti Ministarstva turizma i Hrvatske turističke zajednice, jer su nove avio linije označene kao vrlo važni faktori u razvoju pred i posezone.

„Nova linija koja nas povezuje sa Zagrebom pokazuje rastuću potražnju na tržištu i želju za povoljnim putničkim opcijama diljem srednje i jugoistočne Europe. Naš je cilj putnicima pružiti cjenovno pristupačne letove do destinacija koje su do sada bile slabije pokrivene, a nove linije diljem regije pružit će izbor putnicima koji žele putovati do Dubaija kao trgovačkog i turističkog centra, s pristupom široj regiji Bliskog istoka, Afrike i južne Azije", rekao je viši dopredsjednik za komercijalno poslovanje kompanije flydubai, Jeyhun Efendi.

Zrakoplovna kompanija flydubai osnovana je 2008. godine kako bi pospješila razvoj putovanja, turizma i trgovine te ojačala povezanost Dubaija s ostatkom Bliskog istoka, zemljama Zaljeva, Afrikom, Kavkazom, središnjom Azijom i Indijskim potkontinentom.



Pisane vijesti