Završna konferencija projekta "EXtension of POtentiality of Adriatic Unesco Sites"

Slika /arhiva/016_expoaus_plan1.JPG

Završna konferencija projekta EX.PO AUS/0037 – EXtension of POtentiality of Unesco Sites, financiranog iz programa Adriatic IPA CBC 2007.-2013. održat će se u Dubrovniku 2. i 3. veljače 2016.

Završno događanje okupit će svih 12 projektnih partnera iz sedam zemalja jadranske regije, država članica EU i onih koje to još nisu, a vodeći partner projekta je Grad Dubrovnik.

U protekle tri godine zajednički se radilo na stvaranju budućnosti bez granica, pa će se rezultati projekta dijeliti široj jadranskoj regiji i dalje. Međunarodna konferencija EXtension of POtentiality of Unesco Adriatic Sites – Sharing the Future without Borders namijenjena je široj javnosti, stručnjacima i profesionalcima, te različitim institucijama iz raznih područja (baštine, strategije upravljanja, kulturnog turizma, energetske učinkovitosti, itd.).

Konferencija završava 3. veljače prezentacijom rezultata te razmjenom mišljenja o postignutim ciljevima projekta koji će službeno završiti 29. veljače 2016. godine.

Jedan od rezultata projekta EX.PO AUS je planer koji turistima omogućava i olakšava posjećivanje znamenitosti i lokacija prema vlastitim preferencijama uz pružanje osnovnih informacija i smjernica (više na http://planner.expoaus.org/).



Pisane vijesti