Završio “Nikola Tesla EV Rally Croatia 2016” na ruti od 1200 km kroz Hrvatsku

Slika /arhiva/FB_IMG_1464688974308.jpg
Od prvog do 5. lipnja kroz Hrvatsku se vozio najljepši reli na svijetu kako je za Nikola Tesla EV Rally rekao LA Times. Stotinjak sudionika iz čitave Europe vozilo se rutom dugačkom oko 1200 km kroz Hrvatsku, s ciljem promocije e-mobilnosti, zelenih tehnologija i obnovljivih izvora energije.
 
 
Vlasnici tvrtke E.v.a. Blue iz Zagreba, koja je i organizator relija ponosni su što su na reliju sudjelovale hrvatske tvrtke Rimac Automobili s Concept One i Concept S, Dok-ing s Loox vozilom te više od 40 vozila Tesla Model S. Specifičnost relija je što je to prvi reli isključivo električnih vozila održan u ovom dijelu Europe te jedini na svijetu tog tipa.
 
 
Rutom dugom 1200 km, više od 100 gostiju iz Francuske, Finske, Belgije, Nizozemske, Austrije, Njemačke, Kanade, Amerike i Južnoafričke Republike, imali su priliku upoznati Istru, nacionalne parkove Paklenica, Krka i Plitvička jezera, vidjeti poznati zadarski pozdrav suncu, prošetati starom jezgrom grada Šibenika, posjetiti memorijalni centar Nikola Tesla u Smiljanu te završiti svoje putovanje na glavnom zagrebačkom trgu bana Jelačića.
 
 
Ruta relija je ujedno i “Zelena električna turistička magistrala”, jer glavne su odrednice projekta promocija hrvatske turisičke ponude i postavljanje punionica na turistički atraktivnim lokacijama.
 
 
“Ponosni smo što imamo priliku kroz ovaj inovativni koncept pokazati Hrvatsku kao turističku zemlju koja posjeduje golemi potencijal upravo u privlačenju ovakve vrste turista, ekološki osviještenih te više platežne moći, čime otvaramo prostor gostima kakve hrvatski turizam priželjkuje”, izjavili su Tina i Igor Kolovrat, organizatori relija.

 



Pisane vijesti