Završetak projekta Welcome u Dubrovniku

Slika /arhiva/110331-W-welcome.jpg

Nakon 2500 uzbudljivih kilometara i dva mjeseca putovanja Welcome tim predvođen Danielom Lackom, u petak, 3. lipnja 2011. godine završava jedinstvenu Welcome avanturu kajakaškom dionicom Mljet – Šipan - Dubrovnik.

Time će biti okončan projekt kojim je promovirana Hrvatska kao idealno odredište za aktivan odmor, a zanimljive priče i fotografije na web stranici www.welcome.hr svjedoče o tome.

U staroj gradskoj luci u Dubrovniku predviđen je u petak, od 15.45 sati doček Daniela Lacka u kajaku. Nakon toga, ispred crkve sv. Vlaha u 16.15 sati slijedi program i pozdravni govor predstavnika grada i Daniela Lacka te otvorenje izložbe Welcome fotografija u prostoru stare Luže. Izložba će ostati otvorena tjedan dana i dočarat će barem dio doživljaja Welcome tima iz raznih dijelova Hrvatske.

Projekt Welcome realiziran je u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom (HTZ) i njegov glavni cilj je na inovativan način promovirati Hrvatsku kao idealnu destinaciju za aktivan odmor. Nositelj projekta i GPS nosilac je Daniel Lacko, kojega prate snimatelj Marko Rukavina, fotograf Luka Tambača i koordinator na terenu Čedo Josipović.

Ovaj pustolovno-avanturistički putopis započeo je 5. travnja 2011. godine, u sjevernoj Istri, točnije Savudriji. Uz kretanje po zadanom pravcu uz unaprijed odabrana poznata i znamenita mjesta i lokacije, ekipa prolazi i kroz gotovo nepoznata područja Hrvatske, mjesta za koja vjerojatno nitko nije čuo, pritom uči i dokumentira mnoge zanimljivosti o životu stanovništva kroz čije će krajeve prolaziti, otkriva neobičnu i nepoznatu ljepotu prirode te upoznaje živopisne avanturiste i junake sportsko-avanturističkog turizma.



Najave