Zatvoreni sajmovi turizma, hrane, vina i opreme

Slika /arhiva/110326-zv-w0.jpg

Na Zagrebačkom velesajmu (ZV) večeras su zatvorena četiri međunarodna specijalizirana sajma turizma, hrane, vina i opreme, na kojem su najnovije trendove, proizvode i usluge predstavljali 525 izlagača iz Hrvatske i 28 zemalja, a koje je prema ocjeni organizatora posjetilo očekivani broj posjetitelja.

Međunarodni sajam turizma CroTour okupio je turističko-ugostiteljsku struku na nizu stručnih skupova, foruma i prezentacija na kojima su, uz domaće, sudjelovali i brojni strani stručnjaci, te direktori inozemnih turističkih predstavništava Hrvatske turističke zajednice (HTZ). Jedni od bolje posjećenih skupova bili su Hrvatski turistički forum i skupovi ususret sezoni u organizaciji Ministarstva turizma te skupština i stručni skupovi Udruge hrvatskih putničkih agencija (UHPA).

Suorganizator tog sajma adriatica.net Grupa te druge putničke agencije, kao i turističke zajednice i gradovi predstavili su ponudu i cijene za ovu sezonu. Grad Zagreb je ove godine bio i prvi grad-partner sajma, što će se nastaviti i na idućim sajmovima s ciljem promocije gradova.

Sajam Vinovita predstavio je novosti u vinskoj i vinogradarskoj industriji, dodijelivši među 262 uzoraka nagrade za najbolje ocijenjena vina po pravilima Svjetske vinske organizacije-OIV. Počasni šampion je suho bijelo vino Graševina, berbe 2009. iz Kutjeva d.d., a njihov je i šampion među polusuhim bijelim vinima Traminac, ledeno vino, berba 2009. Šampion crvenih vina je makedonski Vranac Alexander iz Valandova, berba 2007.

Na sajmu inovativne gastronomije, hrane i pića InGa najveću su pažnju privlačila natjecanja najboljih hrvatskih kuhara, dok je sajam hotelsko-ugostiteljske opreme Hotel&Gastroteh prikazao novosti iz tog segmenta.

Sajmove su pratili i atraktivni i zabavni sadržaji za široku publiku, dok su najboljim izlagačima dodijeljene nagrade za nastup.

Posebno priznanje za najvišu razinu ukupnog nastupana CroTouru dobila je Turistučka zajednica grada Zagreba, na Vinoviti tvrtka Kutjevo, na InGa-i talijanski Diemme SpA, a na Hotel&Gastrotehu zagrebačka tvrtka Zepter International. (Hina)



Pisane vijesti